02-08-05

Politiekantoren al een week niet meer gereinigd

De stad Antwerpen doet beroep op het privé bedrijf Cobra om een aantal van haar poetsactiviteiten uit te besteden. Cobra levert dagelijks een 80-tal poetsvrouwen aan de stad Antwerpen die o.a. instaan voor de reiniging van de politiekantoren.
 
Wie al eens een politiekantoor van dichtbij bekeken heeft zal het met mij eens zijn dat een dagelijkse reiniging soms al niet volstaat. In sommige politiekantoren worden dagelijks zulke randfiguren opgepakt dat de stank niet meer te harden is. Ook het risico op besmetting met allerhande ziektes is een realiteit. Wist u trouwens dat de politie niet eens beschikt over een droge ontsmettende handzeep ? Neen, zij moeten het stellen met een ouderwets stuk Sunlight handzeep en een aftandse lavabo om hun handen te wassen en te "ontsmetten" als zij in contact kwamen met drugverslaafden, daklozen, dronkelappen, bebloede personen enz..
 
Denkt u dat de politie vlotjes over voldoende plastic handschoenen beschikt om personen op een hygiënische en veilige manier te fouilleren ? Alweer fout want de stad levert wel handschoenen maar die zijn volstrekt onvoldoende. Ik heb zelf meermaals personeel naar een spoeddienst van een ziekenhuis moeten sturen om te gaan bedelen voor een doos handschoenen.
 
Vandaag verneem ik dat er een onderzoek is lastens het poetsbedrijf Cobra wegens frauduleuze praktijken. Het gevolg is dat de poetsvrouwen al weken of maanden niet meer betaald werden en dat zij nu "foert" zeggen. Ik kan het hen niet eens kwalijk nemen. Het gevolg daar dan weer van is dat o.a. de politiekantoren in de Lange Nieuwstraat en in de Handelstraat al 7 dagen niet meer gereinigd werden. Dit zijn nu nét de politiekantoren waar het meeste risico op besmetting is (gezien het "kliënteel" dat daar dagelijks wordt opgesloten).
 
De stad Antwerpen moet haar verantwoordelijkheid in deze opnemen en door een , al was het maar tijdelijke, verplaatsing van poetspersoneel zorgen voor een dagelijkse reiniging en ontsmetting van die kantoren. Eigenlijk zouden de aldaar werkende politieambtenaren moeten weigeren om nog langer personen op te sluiten in die cellen. Het is onverantwoord voor de politieambtenaren én voor de arrestanten die er in opgesloten moeten worden.
 
update : Ik verneem van de vakbond NSPV dat de toestand in de vernoemde politiekantoren (Lange Nieuwstraat, Handelstraat en Mareéstraat) schrijnend aan het worden is. De kantoren en de cellen zouden inderdaad al meer dan week niet meer gereinigd zijn en de hygiëne komt ernstig in het gedrang. Ik verneem dat de stadsdiensten enkele emmers en dweilen is komen afzetten maar dat de agenten zelf zouden moeten kuisen (!?). De vakbond dringt aan op een snelle oplossing van de korpschef anders volgen er syndicale acties.
 
Ik kan het personeel 100 % gelijk geven. Het is onverantwoord voor het personeel én voor de arrestanten om op deze manier te werken. Wetende wie er allemaal in die cellen wordt opgesloten is het zeker niet ondenkbaar dat er vlooienplagen of erger zullen ontstaan.
 
Het Vlaams Belang heeft hierover vandaag alvast enkele vragen bij het stadsbestuur ingediend en dringt aan op een snelle oplossing om de hygiëne in de politiekantoren niet in het gedrang te laten komen.08:43 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

juist Ik werk in de mareestraat en daar is het kot al een week niet meer gekuist. Ik hoop dat de vakbond er snel iets aan doet want het is niet meer te doen van de stank.

Gepost door: een antwerpse agent | 02-08-05

lol Bij mij thuis ook al een week niet!!
Maar op mijn werk heb ik het toch ook liever netjes hoor!!!

Gepost door: goof | 02-08-05

schandalig Je moet maar eens de pech hebben om wat te veel gedronken te hebben en in zo'n cel terecht te komen. Ik moet elke dag mensen uit zo'n cel halen en ik kan je verzekeren dat de braakneigingen amper weg te steken zijn als het deurke open gaat. Soms rieken wij die beestenstallen tot in de wacht

Gepost door: Jef | 03-08-05

Nog altijd ... Nog altijd is er in de Lange Nieuwstraat niet gekuisd.
't Ligt er nog smeriger als anders en stinkt als de pest.

Eén van de cellen is zelfs zo vuil dat ze niet meer mag gebruikt worden ... goe bezig ...

Gepost door: Pol Ies | 10-08-05

De commentaren zijn gesloten.