03-08-05

Daders autoinbraken gefilmd : jeugdrecht faalt !

Eén van de meest voorkomende vormen van criminaliteit in grote steden is het fenomeen van de autoinbraken. In Antwerpen werden in 2003 maar liefst 9515 autoinbraken gepleegd (18% van de totale geregistreerde criminaliteit), terwijl dit in 2004 steeg tot 9897 geregistreerde feiten (19.9%). Dit komt neer op gemiddeld 27 feiten per dag ! Het echte cijfer ligt allicht nog veel hoger omdat de recente veiligheidsmonitor aangeeft dat steeds minder mensen nog aangifte doen van zulke feiten.
 
De feiten worden vaak gepleegd door minderjarigen. De jeugdrechters hollen achter de feiten aan omdat niet genoeg sanctionerende middelen hebben én omdat er niet genoeg plaats is in de instellingen.
 
Het Vlaams Belang kwam in het bezit van een video-opname waarbij een moegetergde buurtbewoner uit de Somerstraat enkele heel jonge auto-inbrekers gefilmd heeft. Nadat hij de film aan de politie liet zien werden de kereltjes opgepakt en onmiddellijk terug vrijgelaten. Sindsdien is de man het slachtoffer van vandalisme en pesterijen. De man (van allochtone origine) wordt door de oudere broers van de daders uitgescholden voor "verrader".
 
Dit is het bewijs dat nét in de buurt die schepen Grootjans meer dan een jaar geleden uitriep tot "Hot Spot" en "prioriteit", de normvervaging quasi totaal is. In de film zal u zien dat de jonge daders ongestoord bij klaarlichte dag aan het drukke VDAB kantoor hun gangen gaan.
 
Dit is de realiteit in Antwerpen, alle preventieve projecten en alternatieve maatregelen zijn niet in staat om het tij te keren.
 
Wij pleiten voor een écht jeugdsanctierecht waarbij jeugdrechters meer bevoegdheden krijgen in een correctionele jeugdkamer bij de rechtbank van 1e aanleg. De rechter moet criminele jongeren kunnen opsluiten in een jeugdgevangenis zoals dat in het buitenland het geval is. Bovendien moeten de ouders van zulke jongeren geresponsabiliseerd worden. De rechter moet in staat zijn om bij recidive een beslag te leggen op de kinderbijslag.
 

11:41 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

filmpje gezien tiperend, de reaktie van broers ,...neven of al wie de familie groot is.
hun reaktie is duidelijk een bewijs dat die "clan "zich associeerd met criminaliteit, maar ja, dat klinkt niet sociaal genoeg voor de schepenen.
nee, het is weer de schuld dat die mannekes geen kansen krijgen, wij zijn racisten, overdraagzaam, en ...allee het gaat hier maar over wat kwajonges streken he!, meer dan dat is hiet niet."vlaams belang blaast dat weer op"
aan de familie die het heeft aangedurft dit aan te kaarten, het getuigd van van moed en respekt.
u kan enkel een voorbeeld zijn voor de alochtonen gemeenschap!
laat u niet intimiteren, door dit soort , want dat is het uiteindelijk.
en aan die clan, (die ook op deze site zitten) hoe zoude reageren moest dit bij jullie gebeurent'stad was weer te klein zeker!!
wat mij betreft, op onrecht staat voor mij geen kleur, maar meer en meer wordt voor mij bevestigd dat hier heel wat allochtonen hier niet op hun plaats zitten..
jammer voor diegene die het hier wel goed bedoelen, maar niet durven reageren,omwille van dit "soort".
gina de groof

Gepost door: gina De Groof | 03-08-05

filmke Bart je hebt een voltreffer met dat filmke, reeds op het nieuws geweest, paniek bij de correcte, alle hens aan dek, doe zo verder, de vlaming heeft nood aan"niet correct" nieuws"

Gepost door: Alain | 04-08-05

"Kattekwaad" door "jongeren" Daar is maar één verklaring voor dit "kattekwaad" door "jongeren"
wegens "sociale achteruitstelling", "racisme", "discriminatie" ,"onverdraagzaamheid"
en die luidt : negationistische struisvogelpolitiek door politiek-correcte
censuur-paravents !

Gepost door: Dirk Van Dessel | 04-08-05

Waarheid mag gezegd worden... Alleen jammer dat de server overbelast schijnt te zijn. Kan je niet ergens een mirror plaatsen zodat meer mensen van de onverbloemde waarheid kunnen "genieten"(?)

Gepost door: Filmpje! | 05-08-05

Ook slachtoffer geweest Ik & mijn broer zijn ook slachtoffer geweest door zulke gasten, mijn deurstijlen naar de knoppen gewrikt ramen uit geslagen stereo uitgebroeken etc. Naam adres telefoonnr. companen zijn reeds bekend en wat doet de politie? Noppes, want "meneer wa wilt ge nu da WIJ doen??" Die gasten zijn minderjarig en de ouders hebben nix. Ze leven van het ocmw. Het gerecht en de politie kan nix doen. Djeeses ze moesten ons flikkers een oorbel geven ipv ne revolver. Maar oei oei as ge der is ene bij zenne kraag vat!!! want dan zijt gij de racist. Ik hoop dat "de jeugd van tegenwoordig" niet zo over hun heen laat walsen en er korte metten mee zal maken.
Kvraag mij af wanneer het solidariteitsgevoel van de sinjoor weer op zal komen.

Gepost door: Geert | 05-08-05

In reactie op "Ook slachtoffer geweest" Het is niet omdat iemand van het OCMW leeft hij niet gestraft kan/mag worden vindt ik. Doe er voor enkele maanden 100EURO vanaf, als het krap begint te worden gaan ze misschien wel beginnen nadenken, er zijn mensen in brussel die het met nog veel minder moeten stellen (bederlaars) en die oevrleven ook...

ALhoewel je op die manier misschien dan diefstal weer zal stimuleren bij die mannen :(

Misschien dan toch maar uitwijzen?

Gepost door: Fred | 06-08-05

HET bewijs? "Dit is het bewijs dat nét in de buurt die schepen Grootjans meer dan een jaar geleden uitriep tot "Hot Spot" en "prioriteit", de normvervaging quasi totaal is. In de film zal u zien dat de jonge daders ongestoord bij klaarlichte dag aan het drukke VDAB kantoor hun gangen gaan."
Tiens, dat filmpje is van voorjaar 2004. Dat plan was toen nog niet in voege. Bewijs? Welk bewijs?
Dit vond ik een interessant artikel van een niet-politiek correcte site:
http://www.brusselsjournal.com/node/160
U wil een bewijs dat brusselsjournal de politieke correctheid aan hun botten veegt, kijk dan hier: http://www.brusselsjournal.com/node/149

Gepost door: Jer0te | 09-08-05

onzin Wat een onzin staat er te lezen op die site van Brussels Journal. Ten eerste is Dirk Grootjans al sinds 2000 schepen voor veiligheid. Ten tweede heeft Grootjans die buurt als sedert 2003 als hot spot verklaart. Informeer u eens wat beter als je commentaar levert. Dit heeft helemaal niets maar dan ook in de verste verte niets met het Stadsplan Veilig van Grootjans te maken.

Wie in dat nieuwe stadsplan Veilig op zoek gaat naar maatregelen om dergelijke feiten te voorkomen komt van een kale reis terug. In dat plan staan namelijk zo goed als geen maatregelen. Wie het leest zal zien dat men de problemen in kaart gaat brengen om nadien actieplannen uit te werken. Knap, wat heeft die man dan in de periode 2000 tot 2005 uitgespookt ?

Gepost door: Bart Debie | 09-08-05

Filip Dewinter bekend schuld Filip Dewinter staat niet recht in zijn schoenen, en bekend schuld. Waarom zou hij anders een deel van zijn tekst, en het filmpje van zijn website verwijderen.? Als ik 100% overtuigd was van mijn gelijk? zou het filmpje op mijn website blijven staan, ongeacht de mogelijke gevolgen. Ps. heeft Skynet al een klacht ontvangen betreffende deze weblog?

Gepost door: Peter De Ryck | 12-08-05

Blokwatch ? Peter De Ryck, eerst buiten gevlogen bij onze partij. Dan her en der de mislukkingen opeen gestappeld. Getracht een eigen partij te beginnen, mislukt. En nu bij blokwatch, goed gelachen.

Uw motieven zijn ons gekend. Amuseer u maar met uw linkse vrienden en bedankt voor de reclame voor mijn site.

Voor de andere mensen : de film is er af omdat mijn site en die van Filip Dewinter constant overbelast waren. Dat is de enige reden.

Gepost door: Bart Debie | 12-08-05

Bartje wie? Uw persoonlijke computer nog niet geconfisqueerd? Uw crimineel gedrag is ook algemeen bekend. Filip Dewinter zou het filmpje volgens eigen zeggen enkel verwijderen, indien het tot een officiële klacht zou komen. Zowel zijn verklaring, als het filmpje werden van zijn website verwijderd. Nu mag jij het terug uitleggen flik. Moet een ordehandhaver de Nederlandse taal niet machtig zijn ( ROFL)???

Gepost door: Peter De Ryck | 13-08-05

P2P? Kan er iemand da film'ke via Kazaa of dergelijk verspreiden?

Gepost door: Ikke | 16-08-05

De commentaren zijn gesloten.