05-08-05

Moedige brandweerlui !

Vandaag, kort na 4uur deze nacht ontstond er een hevige brand in een pand aan de Suikerrui in Antwerpen. De brandweer was snel ter plaatse en deed het onmogelijke. Op VTM waren de beelden te zien van twee brandweermannen die op hun ladderlift midden in een ontploffing terecht kwamen. Die twee brandweermannen stonden een halve minuut lang in een vuurzee omdat hun ladderlift het begaf (in een panierreactie werd de noodstop ingeduwd). Op televisie was te zien hoe de brandende ladderlift naar beneden werd gehaald.
 
In de brand waren twee doden en enkele gekwetsten te betreuren. De brandweerlui werden nadien geïnterviewd en bleven super professioneel. In plaats van in paniek te zijn of een "heldenverklaring" af te leggen, hielden zij het kort. Zij prezen hun goed materiaal en braken het interview onmiddellijk af om verder "hun collega's te gaan helpen".
 
Ik denk dat wij te weinig stilstaan bij het harde beroep van brandweerman. Zij worden dagelijks geconfronteerd met gevaarlijke situaties en hebben dagelijks vreselijke beelden op het netvlies van hun ogen.
 
Een kort bericht om mijn groot respect voor de brandweer uit te drukken !

13:30 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

volledig mee eens! Respect voor jullie taak en voor jullie daden!!

Gepost door: goof | 06-08-05

het geheugen van (blus-)water Wis tot je blauw ziet, Bart, maar New York is Sint-Anneke niet, en jij bent George Bush niet. Je bent wel bijna net zo komisch.

Het goeie materiaal van de brandweer komt van 't Stad. Van de overheid. Die waar je nu op spuwt, terwijl je er jarenlang het brood van hebt gevreten. Die die je ondermijnt, terwijl ze je nu nog, omdat dat in een democratie nu eenmaal zo hoort, onderhoudt. Je bent 'n fraaie tiep, Bart.

Gepost door: tegast | 08-08-05

... Flauw van tegast dat je hier je "anti-debie" gevoelens neerpent ZONDER zelfs een woord van respect neer te pennen voor deze brandweerlui.
Als ieder mens zo reageert is deze werled echt niet meer leefbaar , als haat boven respect staat .....

Gepost door: ikke | 08-08-05

wat er niet (meer) staat is belangrijker dan wat er wel staat @ikke: mijn respect aan de brandweerlui stond in de eerste, door Bart De Bie gewiste post. Ik heb overigens de blog van De Bie niet nodig om mijn respect aan brandweerlui en andere overheidsambtenaren te betuigen.
Sterker nog, ik heb niet eens een brand aan de Suikerrui nodig. Ik hoef me namelijk niet zo nodig te profileren op de rug van dappere mannen en vrouwen die een tragische ramp niet verder hebben doen escaleren.
Da's t voordeel dat je hebt als je geen partijslaaf bent.

Gepost door: tegast | 08-08-05

... Erg dat je zo op de man speelt en public .... wat wil je daar mee oogsten ? Denk je echt dat de lezers wakker liggen van wat jij van Bart Debie denkt ??

Gepost door: ikke | 08-08-05

what goes around comes around @ikke: op de man spelen en public is nog héél wat anders dan dit hoor. Al wat ik hier doe is de schijnheiligheid aanklagen van een man die zich op de rug van een ramp in het gevlij wil werken bij een groep mensen die hun leven hebben geriskeerd, terwijl hij zelf de overheid, die deze dappere mannen opleidde, betaalde, verzekerde en degelijke uitrusting gaf, op de meest lage en onscrupuleuze manier aanvalt. Als dat jou te grof is, ikke, jammer dan. Maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden, en de praktijken van Bart De Bie - dààr gaat het om, niet om 'de man' - stinken zo al hard genoeg. No rest for the wicked. Wen er aan, ikke. De manier waarop het VB oppositie voert, maakt school.

Gepost door: tegast | 08-08-05

@ te gast Beste Te Gast,

Blijkbaar durft u niet eens uw echte naam publiceren. Zegt ook al iets. Heeft u het misschien moeilijk dat er een positief bericht wordt gepost ? Pikt het een beetje dat het Vlaams Belang niet enkel verzuurde zever verkoopt, zoals u steeds denkt ?

U moet zich toch eens wat beter informeren. Al het "goede materiaal" zoals u dat noemt wordt welliswaar betaald door de stad Antwerpen, maar de keuze van het materiaal wordt wel degelijk door Binnenlandse Zaken bepaalt. Tot daar de fait divers.

Wat is nu uw probleem ? Mag ik soms niet zeggen dat de brandweer schitterend werk doet ? Beweert u soms het tegenovergestelde ? Wat heeft het stadsbestuur in hemelsnaam te maken met de moeilijke en gevaarlijke taak die onze "pompiers" moeten doen ? Eender welke kleur van bestuur aan de macht is, een brand blijft een brand, giftige stoffen blijven giftige stoffen en vreselijke verkeersongevallen zullen spijtig genoeg ook blijven bestaan.

Uw verwijzing naar Bush en uw commentaar zijn écht lachwekkend. Blijkbaar kan u het in de partij der kameraden niet verkroppen dat er een positief bericht op mijn site staat. Pech voor uw maar anderen denken er anders over..

Tot de volgende "haat" reactie ??

Gepost door: Bart Debie | 08-08-05

typisch Zij, die verdraagzaamheid prediken, zijn diegenen die het grootste deel van de Vlamingen negeren. Het is eender wat het VB zegt of doet ... alles probeert men om te draaien zodat het slecht overkomt.

Gepost door: Falcon 1 | 08-08-05

"tegast " wat voor ne gast ben jij??? te gast,
het gaat hier over respect betuigen, maar misschien begrijp je dat niet,
anders zou je niet met zoveel vuur spuwen!!
u gaat ver en persoonlijk, praat (sorry schrijft) naast de kwestie, staat u misschien in vuur en vlam van den bart??
gina de groof

Gepost door: gina de groof | 09-08-05

wij hebben jou respect niet nodig Toevallig kennen, wij de brandweermannnen van de Suikerrui, gedreven kerels echte teamworkers.Toen wij hun het verhaal ooit deden van Bart DeBie en zijn team, die enkele zomers terug totaal onterecht met een stormram de voorgevel van ons huis er bijna uit ramden, waren zij ook onder de indruk, zij het met iets minder respect.Gelukkig voor die mensen die gered werden, dat zij iets minder onbezonnen te werk zijn gegaan.

Gepost door: mark en monique | 12-08-05

cannabisplantage vergeten ? Voor mensen die cannabisplantages uitbaten, hun door het gerecht voortvluchtige zoon onderdak bieden, inclusief een halve kilo drugs hebben wij evenmin respect !

Gepost door: een ex-collega van Bart | 12-08-05

De reden ? Als er met dergelijke middelen en het Bijzonder BIjstandsteam bij u werd binnengevallen zal dat met recht en rede geweest zijn. Maar ja, ik heb zelden verdachten gekend die zelf vonden dat ze fout waren.

Toch dank dat u blijkbaar een trouwe fan van mij bent !

Gepost door: Bart Debie | 12-08-05

moeite met positieve berichten Jongens toch, er zijn er hier veel die moeite hebben met het feit dat het VB of Bart Debie een positief bericht over iets posten. Zo gaat dat meestal met aanhangers van de partij der Kameraden. Wie zijn hier de onverdraagzamen ? Als wat u hier leest u niet aanstaat, ga dan op een andere site kijken en blow daarbij rustig uw laatste hercencellen weg !

Ik en velen met mij hebben véél respect voor Bart en de manier waarop hij tegen het establishment vecht.

Gepost door: Pol | 12-08-05

gericht aan bart de bie en zijn terroristische cel falcon Ik ben blij dat er nog steeds mensen zijn die leven voor de mensheid te helpen en die er alles voor doen om dit op een oprechte manier te doen.
Andere daarentegen doen het tegenovergestelde?
Waarom is celfalcon anders opgedoekt ???
One love and Respect for al people who live for mankind
irie

Gepost door: zeker geen fan van jou | 13-08-05

Cel Falcon De cel Falcon werd niet opgedoekt. Haar opdracht was ten einde (Falconplein werd opgekuist). De Cel Falcon werd omgevormd tot de cel gerichte wijkwerking en bestaat nog steeds. Ze is zelfs groter in personeelsaantal. Uw commentaar trekt echt op niets.

Gepost door: Falcon 1 | 13-08-05

De commentaren zijn gesloten.