09-08-05

Verwijderingsambtenaren

Gisteren en vandaag konden we de reactie van schepen Van Campenhout lezen en zien over het slecht functioneren van de Dienst Vreemdelingenzaken, waardoor men er niet eens in slaagt om gepaste maatregelen te nemen tegen een agressieve illegale bedelaar. Het was een "hiaat" in de regelgeving volgen van Campenhout. Er is helemaal geen hiaat in de regelgeving, er is een manifeste onwil van de ambassades om hun illegaal in ons land verblijvende vreemdelingen terug binnen te pakken.
 
Nu kondigt de regering aan dat er vanaf september federale ambtenaren zullen aangesteld worden om te "onderhandelen" met de betreffende ambassades. De linkse haatkrant De Morgen noemde ze vandaag "verwijderingsambtenaren". Het is goed dat men 'iets' probeert te doen, maar het zijn helaas vijgen na pasen. Waarom werden die ambtenaren niet vroeger aangeduidt ? Het is zeker niet de eerste keer dat dit probleem zich voordoet.
 
Is het bovendien niet een beetje naiëf een te veronderstellen dat een stel ambtenaren de logge en stugge diplomatieke betrekkingen zullen verbeteren op korte termijn ?
 
Is dit een snelle en effectieve oplossing voor de mensen van de Statiestraat ? Ik vrees dat die mensen nog even met de overlast zullen blijven zitten als we zien met welke snelheid de ambtenarij in dit land werkt. Van een straatverbod, in afwachting van die verdere maatregelen wil de Stad Antwerpen niet weten, staat vandaag in Het Laatste Nieuws. Intussen is er ook nog geen enkele straatprostituee die een straatverbod heeft (en de overlast is er wel nog steeds). Dat straatverbod werd - zo zei Janssens en co toch in de media - bijna speciaal voor de aanpak van die straatprostitutie in het leven geroepen. Conclusie : Janssens was nooit van plan om dat straatverbod ook maar één keer toe te passen. Het is een nepmaatregel en het zoveelste rookgordijn waarmee hij bij de Antwerpenaar de indruk wil wekken dat er iets aan de onveiligheid wordt gedaan.

19:37 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

stuiptrekking beste bart,
Inderdaad, men voelt de druk aan , en ze komen in actie, maar meer dan een stuiptrekking zal het niet zijn.
Zoals we dat hier in Antwerpen gewoon zijn, zal men het "probleem " verschuiven, ipl.van het op te lossen.(zal naar de dumpings zone ,seefhoek, de multi culturele place to be);
Men zou zich eens de vraag kunnen stellen waarom ze niet welkom zijn hun eigen land, en waarom ze hun nationalitiet niet willen zeggen.
Denk dat dit al heel wat zegt.
Waar ik mij ook wat vragen over stel, is wanneer iemand uitgeprocedeerd
is , terug naar land van herkomst wordt gestuurd, hier dan na 1 jaar terug staat,haalt dan het nieuws dat het "op een werf woont", (illegaal, en de man des huizes is in het ziekenhuis) aub!In die zin vrees ik dat die ambtenaren niet meer zijn dan een verloren loonkost,(welliswaar op kap van den burger).We gaan hier nog lachen, toestanden krijgen zoals het geval "samira".
Wat ons stadsbestuur beteft, wanneer men zich zelf jaren verlochend heeft, kan men niet meer conseqwent zijn,want dan moet men fouten toegeven, en dat gaat ten koste van het imago, (rookgordijn ), exact hetzelfde met verhofstad en co.
Dus zoals ik al schreef, meer dan een stuiptrekking zal het niet zijn!!
ps. gina de groof.
"te gast" spreekwoordelijk en of toepasselijk aan uw imago" men wordt altijd over reden door een vuilkar"
gina.

Gepost door: gina de groof | 10-08-05

ah ja, volgend jaar verkiezingen zeker ? De zich democratisch wanenden beginnen losse stoelgang in de broek te vertonen en het is niet van gedroogde pruimen,maar van verkiezingsangst.Daarom in allerheil zowat fratsen bedenken als"verwijderingsambtenaren" , de naam alleen al, kennelijk letterlijk uit
de schone taal van Bourvil, het fransoos, in schabouwelijk "nederlands" vertaald.

Gepost door: Dirk Van DesselD | 10-08-05

De commentaren zijn gesloten.