14-08-05

Antwerpse Politie ronselt Gay Cops

Vandaag las ik in De Zondag dat de cel diversiteit van de Antwerpse Politie een informatie en aanwervingsstand heeft op het homogedoe NavyGation in Antwerpen. Voor alle duidelijkheid, ik heb geen enkel probleem met holebi's, al of niet bij de politie.
 
Maar ik vraag mij af waarom men nu persé, absoluut, bijna manu militari op zulke evenementen personeel gaat ronselen ? Gaat de cel diversiteit soms ook met een informatiestand in een normale dancing staan ? Op jeugdfuiven ? Neen dus. Waarom is al die positieve discriminatie nodig ? Volgens de korpsleiding wil het korps een afspiegeling zijn van de maatschappij. Goed, maar ga je dan ook blinden, doven, drugdealers, prostituees, dieven enz in dienst nemen ? Op de duur maak je als modale Vlaming niet eens meer kans om bij de politie te gaan werken.
 
Je kan je ook afvragen wat nu eigenlijk de taak is van die cel diversiteit ? Waar houden zij zich alle dagen mee bezig ? En nog : alle andere politiezones (ook de grote) hebben niet eens zo'n cel. Je kan toch moeilijk gaan beweren dat die andere korpsen geen afspiegeling van de maatschappij zijn. Je kan toch moeilijk zeggen dat die korpsen slecht functioneren omdat er niet x-aantal vreemdelingen of x-aantal holebi's werken ?
 
Volgens mij moet de politie haar aanwervingscampagnes neutraal houden, niemand bevoordelen en enkel de beste kandidaten weerhouden, ongeacht kleur, aard of merk. Momenteel lijkt het eerder de andere kant op te gaan. De politie schiet hiermee op lange termijn in haar eigen voet !

10:17 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Welke partijkaart of "neutraal" ? De mensen in de cel "diversiteit" (de naam alleen al !) moeten die een "rode" of een "groene" partijkaart hebben of wordt er van hen een objectief-correcte attitude vereist i.p.v. een politiek-correcte ? Ik heb het wel degelijk over de partijkaart en niet over de VISA-kaart, want die kan alle kleuren hebben. Wie bepaalt er wie in de cel "diversiteit"(de naam alleen al !) zetelen en wie controleert hen of er wel voldoende autochtone kandidaten worden aangewoven omdat "positieve" discriminatie uiteraard ook discriminatie is en dit laatste is toch bij wet verboden. Ik vraag mij dit af omdat ik in een krant een artikel heb gelezen waaruit
ik meen heb te kunnen afleiden dat "voorrang" zou worden gegeven aan
"vrouwelijke" en/of "allochtone " kandidaten, net of er niet veel mannelijke en/of autochtone doppers zouden zijn ???!!!!!

Gepost door: Dirk Van Dessel | 14-08-05

diversiteit judas ge weet toch dat wie aan de leiding staat van deze cel, gewoon een geestelijk orgasme krijgt als het over vreemdelingen gaat,
die deze goed praat en zweert dat als wanneer een agent rascist is, hem zal laten buitengooien.
Anderzijds probeert deze zelfde persoon allochtonen binnen te krijgen , ondanks negatief advies .

Gepost door: cesar | 15-08-05

diversiteit judas 2 Ja ik weet ook wie dat is en ik zal zijn naam noemen : Francois Vermeulen. Binnenkort gaat die "cel" uitgebreid worden met een kerel van wie geweten was dat hij banden heeft met AEL. Schoon volkske bijeen daar...

Gepost door: J.V. | 15-08-05

Flikkers Toen ene hoofdcommissaris er voor zorgde dat er werd afgerekend met de korpschef en enkele andere concurenten, toen diezelfde hoofdcommissaris op den TV voor heel Vlaanderen wou komen vertellen dat em homo is, toen diezelfde hoofdcommissaris zijne putch op den Oudaan deed, toen die hoofdcommissaris en de korpschef ervoor zorgde dat een commissaris (Descamps) zelfmoord pleegde, toen diezelfde hoofdcommissaris het personeel als pionnen beschouwde, toen diezelfde hoofdcommissaris de mannen van TCK voor de rechtbank een mes in de rug stak, toen diezelfde hoofdcommissaris..... (andere collega's mogen het lijstje vervolledigen)

Toen is het pas goed begonnen !

Gepost door: vanoep den Oudaan | 15-08-05

Toen diezelfde.... Toen diezelfde HC den Bart liet vallen zoals een steen om zijn eigen hachje te redden...

Gepost door: liever anoniem want anders zal die HC met mij afrekenen | 15-08-05

D.O. De HC van de directie Operaties is groot geworden door Bart het vuile werk te laten doen terwijl hij voor de TV camera's stond te pronken. Dankzij Luc Van Beylen en Luc Lamine is hij groot geworden en is hij uiteindelijk HC kunnen worden. Toen Bart, Luc Lamine en Luc Van Beylen niet meer nodig waren heeft hij ze alledrie afgemaakt. Dat die kerel nog in de spiegel kan kijken verstaat geen enkele insider.

Aftellen tot 2006 Bart.

Gepost door: plantonneke | 15-08-05

norm vervaging. beste bart,
mijn mening,
persoonlijk vind ik dit norm vervaging,
selecteer mensen op hun kwaliteiten , ongeacht aard of ras.
met wat is men hier toch bezig,
allee, een aanwervingsstand op NavyGation, sorry maar dat is toch weer de joke van den dag he,
ik zien het al gebeuren,binnekort combi's met een roze driehoek!!(grapje)
allee allee allee, "diversiteit"
gina de groof

Gepost door: gina de groof | 16-08-05

combi met rozen driehoek Een combi met rozen driehoek is er nie maar er is er wel ene met rozen bol op zijn dak :)

Gepost door: ikke | 16-08-05

diversiteit Bij mij werken er verschillende lesbo's. Ik heb daar geen probleem mee. Toffe collega's, maar ik vind ook wel dat men er te veel eieren onderlegt bij de aanwerving. Je hebt gelijk dat de selectie neutraal moet zijn. Ik vind het een goede vraag als je vraagt of die cel diversiteit ook in normale dancings gaat staan. Dat zou ze eigenlijk moeten doen als ze consequent is.

De aanval die sommigen hier op Muyters inzetten is deels terecht en deels onterecht. Die heeft het met het korps wel goed voor maar denkt te veel aan zij eigen postje. Dat anderen daarvoor moesten sneuvelen en dat hij over lijken gaat is waar en zeker niet proper te noemen. Het is een harde wereld aan de top..

Gepost door: ex lid van de Antwerpse Politie | 16-08-05

Directeur operaties Plantonneke (zie 15/8) slaat de nagel op de kop!!!! """Dat die kerel nog in de spiegel kan kijken verstaat geen enkele insider."""

Gepost door: napoleon | 19-08-05

gebruik der matrak Een gay cop zal uiteraard de matrak maar voor dezelfde doeleinden en met dezelfde beperkingen mogen gebruiken dan een hetero cop want discriminatie mag niet.

Gepost door: Dirk Van Dessel | 26-08-05

De commentaren zijn gesloten.