16-08-05

Verkeersagressie - parket wil weer niet mee

Gisterenavond werd een 25 jarige vrouw het slachtoffer van een brutale verkeersagressie op de Kapelsesteenweg in Ekeren. Een man haalde de wagen van de zwangere vrouw op een bijzonder onveilige manier in. De vrouw knipperde met haar lichten om de chauffeur op zijn gevaarlijk maneuver te wijzen. Daarom reed de man de zwangere vrouw klem, sprong op haar motorkap en keilde een brandblusser door haar voorruit. De vrouw werd hierbij licht gekwetst. Niettegenstaande de fysieke verwondingen misschien meevallen zullen de psychologische gevolgen zich misschien later nog voordoen.
 
Bijzonder bedroevend vind ik de reactie van het parket. Nadat de dader gevat werd door de politie werd hij door het parket vrijgelaten onder voorwaarden. Onbegrijpelijk hoe wereldvreemd het parket is. De dader is nu rustig thuis, terwijl het slachtoffer misschien de gevolgen van het post-traumatische-stresssyndroom moet ondergaan. Misschien dat die dader binnen een paar jaar eens voor de rechter moet verschijnen, het effect van de vervolging is dan al lang weg.
 
De parketten en justitie zijn écht niet meer mee met hun tijd. Het gevoel van straffeloosheid zal enkel toenemen bij daders van misdrijven. De normvervaging rechtevenredig.

20:10 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

recht ! En dan verschieten dat mensen het recht in eigen handen nemen !

Gepost door: Sjalot | 16-08-05

opvoeding Vroeger werd er altijd gezegd : Probeer je kind te straffen dadelijk nadat het iets verkeerd gedaan heeft . Dat heeft het meeste effect . En dat is ook werkelijk zo . Als de straf uitgesteld wordt, wordt dat als onrechtvaardig aanzien en bereikt men het verkeerde effect . Het resultaat zien we in de hedendaagse samenleving . Veel daders kunnen reeds na een paar uren vergeten wat ze aangericht hebben want dikwijls is er zelfs geen straf !!!

Gepost door: Georgette | 16-08-05

groot gelijk Ik kan het niet beter zeggen als Georgette. Dat is inderdaad dé essentie van het artikel van deze site. Het lijkt wel alsof de wereld op zijn kop staat.

Gepost door: Rago | 16-08-05

Kleur? Toch opmerkelijk dat dat er alleen over 'de verkeersagressor' gesproken wordt. Geen naam, geen initialen, niks identificatie... Of is dat discretie van de pers om te verhullen dat het een andersgekleurde medeburger was?

Gepost door: Flurk | 17-08-05

kleur Ik heb geen idee wat de afkomst van de dader is, Vandaar dat ik het ook niet vermeld, niet suggereer of niet wens te stigmatiseren.

Zo goed, Centrum voor Realismebestrijding ?

Gepost door: Bart Debie | 17-08-05

Parket dient zich ook aan de wet te houden !!! Mensen, mensen, dit is weer een bericht, geschreven zonder kennis van zaken. Van een voormalig politieman mag je toch wel meer verwachten.

Die verkeersagressor is de dag zelf aangehouden. De procureur heeft een onderzoeksrechter gevorderd. Deze onderzoeksrechter heeft gehandeld volgens de wet op de voorlopige hechtenis, maw er is geen reden om de agressor in de gevangenis op te sluiten in het belang van het onderzoek. Het onderzoek is volledig rond. Maw, de feiten worden gepleegd, de dader wordt opgepakt, en heeft naar alle waarschijnlijkheid de feiten toegegeven, hij woont in Belgie. In die gevallen is er geen enkele reden om de man langer vast te houden. Het enige wat de OR kan doen, is hem vrijlaten, mist hij door de OR opgelegde voorwaarden respecteerd.

En zijn straf ontlopen, vergeet het maar. De procureurs en de rechters tillen zwaar aan dergelijke feiten. Er staat die kerel nog een vervolging voor opzettelijke slagen en verwoningen te wachten, alook een fikse boete en een rijverbod (van waarschijnlijk enkele maanden)

Als u vindt dat deze werkwijze niet correct is, moet u niet de politie, noch de parketten beschimpen. Deze diensten zijn ook gebonden aan wetten. Als u iemand met de vinger wil wijzen, zijn het de politiekers, die de wetten maken. He, Mr. Debie !!!!

Maar dat is niet sensationeel natuurlijk.

Gepost door: POS | 01-09-05

De commentaren zijn gesloten.