17-08-05

 Voetbal, een feest

Op 17 april 2005 had de Nederlandse politie te kampen met zware feiten van voetbal hooliganisme. Het geeft een beeld van de job die de politie soms moet doen : het opnemen tegen krapuul van het laagste soort. Ook ik heb destijds herhaaldelijk in zulke situaties gestaan. Een blijvend rugkwetsuur is het gevolg...
 
Spijtig dat dit een blaam werpt op de vele "normale" voetbalsupporters. Je zal maar met je kinderen naar het voetbal gaan kijken en plots midden in zo een situatie terecht komen. Genoeg gesproken, bekijk de beelden want ze spreken voor zich.
 
klik hier voor het videofragment
 
ps : ik ben niet verantwoordelijk voor de afgrijselijke achtergrond muziek.

09:51 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

St. Debie Spijtig dat bepaalde agenten een blaam werpen op het volledige korps

Gepost door: Zebra | 17-08-05

filmpje beste bart,
het kukt me niet om het filmpje te bekijken.
krijg het wel open, maar blokkeerd.
het kan ook aan mijn pc liggen , hebben hier gisteren problemen gehad.
mvg.gina

Gepost door: gina de groof | 17-08-05

werk Bart heeft zeker geen blaam op het korps gegooid. Niemand zal (als ze eerlijk zijn) kunnen ontkennen dat hij gemotiveerd was. hij was een van de weinige officieren die op straat kwam. De rest heeft schrik en durft niet meer buiten komen. Bart nam het op voor zijn personeel, die hem uiteindelijk een mes in de rug geduwd hebben.

Wij hebben altijd graag met Bart gewerkt en daarom hebben wij bij zijn afscheid een petitie ondertekend met maar liefst een 40-tal handtekeningen van de radiokamer. Dat is bijna 100% van het personeelsbestand van de radiokamer.

De reactie van zebra is onterecht.

Gepost door: TCK | 17-08-05

zebra zoals lamine destijds zei ZEBRA GE KAKT UIT UWE MOND

Gepost door: tutu | 17-08-05

@tutu & Co Een éénvoudige quizvraag? Wat is de gelijkenis tussen Luc Lamine en Bart Debie? En dan zijn we wel uitgesproker zeker? Ze hebben Bart geschorst vanwege zijn gemotiveerd gedrag? Laat mij niet lachen. Ze hebben Bart Debie geschorst vanwege zijn crimineel gedrag. Hij heeft nadien zelf ontslag genomen, omdat hij verdomd goed wist wat de gevolgen waren, nl. een oneervol ontslag beste mensen. Moet ik er soms een tekening bij maken?

Gepost door: Zebra | 17-08-05

@TCK Werkt de Swa nog steeds in de radiokamer?

Gepost door: Zebra | 18-08-05

En Lamine En voor wat hebben ze Lamine dan, geschorst ? Voor zijn goed werk ? Waarom zijn plots een heleboel mensen van het terrein moeten verdwijnen ? Om plaats te ruimen voor anderen. Te goed mag er niet gewerkt worden bij de politie want anders ruimt men u uit de weg.

De geschiedenis herhaalt zich, remember Johan De Mol ?

Bart heeft de criminaliteit op een harde manier aangepakt, net zoals De Mol dat deed. Daar is niks crimineels aan, maar dat zal u met uw linkse correcte brein nooit inzien vrees ik.

Droom rustig verder

Gepost door: Frut | 18-08-05

De Swa Neen, de Swa is kort na het "linkeroever incident" verplicht gemuteerd naar (ik dacht) den FTD. Dit omdat hij tegen een journalist had gezegd dat het volgens hem een futiliteit was. Zo gaat dat tegenwoordig in het korps : mensen worden gestraft, vliegen weg van hun dienst zonder tuchtprocedure of wat dan ook.

Gepost door: TCK | 18-08-05

@ zebra Zebra, ge zijt aan het lullen."Oneervol" ontslag bestaat niet eens binnen de politie. Feit is dat Bart aan de kant werd geschoven zonder eerlijke procedure. Feit is dat Bart zijn wedde gehalveerd werd zonder enig proces. feit is dat Bart geen les meer kon geven in de politieschool zonder enig proces.

Ik heb les gekregen van Bart en heb nadien met hem gewerkt. Een verdomde goeie collega die ze mismeesterd hebben. Natuurlijk heeft Bart ook vijanden in het korps. Als baas is da toch logisch of niet. De gardes die hij van Muyters moest gaan betrappen bij de hoeren, de gardes die strontzat achter hun politiestuur zaten en een tuchtverslag kregen zullen geen vrienden zijn. Dat is eigen aan de taak van een officier en dat moet je maar eens begrijpen.

Dat de leden van de cel Falcon die buiten gegooid zijn door Bart omdat ze vertikten in uniform te werken, weigerden de nieuwe graden te dragen, steeds te laat op het werk kwamen, hun goesting deden als hij er niet was en op de koop toe logen over een huiszoeking tegen een onderzoeksrechter, ook geen vrienden zijn is ook duidelijk. Dat het nét diegene zijn die hem een mes in de rug geduwd hebben is ook wel toevallig zeker ?

Ik kan het weten want ik werkte op 't zelfde verdiep.

Trouwens, welk crimineel gedrag ? Is daar al iets van aangetoond ?? neen dus. Het gerecht zit, net zoals bij lamine en co, met de handen in het haar omdat ze met groot lawaai iets begonnen zijn en nu moeten vaststellen dat er niks is. De beschuldigingen zijn al enkele jaren oud intussen en er is nog geen enkele reactie van het gerecht. Dat zegt heel veel hoor. Zeker als je weet dat de grootste en gewikkelste gerechtelijke onderzoeken al lang voor de rechtbank gepasseerd zijn. Met deze dossiers weten ze geen blijf en laten ze het gewoon rotten.

Diegene die Bart beschuldigden zijn bijna allemaal gaan lopen van de Antwerpse politie, uit schaamte ! Of pikt het misschien dat Bart terug een mooie job heeft en waarschijnlijk niet echt zit te schreeuwen om terug te komen.

Gepost door: CPO | 18-08-05

zebra Wie is dieje prul van ne zebra feitelijk? Duidelijk iemand van PZ Antwerpen! Tutu schijnt het te weten. Als je dan toch zo dapper bent om iemand te beschuldigen, doe het dan met je echte naam!!!

Gepost door: Falcon 1 | 18-08-05

Jaloers ?? Er zullen er altijd zijn die het niet kunnen verkropen dat Debie tegen de stroom in gaat. Ik vind het persoonlijk knap dat hij zich niet laat doen ipv in een hoekske te zitten bleiten.

Na Louis Anken heeft Antwerpen nu iemand in de politiek die van de dagdagelijkse bekommernissen bij de politie op de hoogte is en die het voor ons wil opnemen waar nodig. Dat men daar maar eens over nadenkt. Als het VB na 2006 eindelijk eens iets te zeggen krijgt op gebied van veiligheid, kan Bart perfect onze stem vertolken binnen de politiek. En dat alleen is nu met die socialisten en VLD'ers schijnbaar niet mogelijk.

Gepost door: VE/P/Z/KS | 19-08-05

De commentaren zijn gesloten.