17-08-05

straat zonder wetten

Vandaag was in het VTM journaal te zien hoe een gemeente aan onze kust er in slaagde om de grootst denkende waanzin op gebied van verkeersveiligheid te realiseren. Enkele straten werden heraangelegd en er werd voor gekozen om geen enkele wegmarkering meer aan te brengen. Ook geen enkel verkeerslicht, geen verkeersborden, geen voetpad en geen fietspad. Gewoon een hoop netjes gelegde stenen en that's it.
 
Volgens de "expert" van het studiebureau dat verantwoordelijk was voor dit idee, is dit de meest veilige straat in Vlaanderen want wegmarkeringen en verkeerstekens brengen de mensen "in de war".
 
Wat een onzin ! Dus rijdende auto's mogen tussen spelende kinderen slalommen ? Auto's mogen nu tot op 10 cm van uw deur parkeren zodat je niet meer buiten kan ? De maximum toegelaten snelheid is onbeperkt ? De geïnterviewde bewoners waren dan ook niet bepaald positief over de heraanleg van hun straat.
 
Bovendien kan je als benadeelde van deze verkeersanarchie niet eens meer beroep doen op de politie als u hinder ondervindt. Op welke overtreding zal de politie zich moeten baseren ? Er is geen enkele wegmarkering of verkeersbord ! Wat wanneer een spelend kind wordt aangereden, wie is er aansprakelijk ? Jarenlange juridische gevechten zullen het gevolg zijn. Het gemeentebestuur dat zoiets toelaat draagt een grote verantwoordelijkheid.
 
 

21:15 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Uitbreidbaar tot "anarchie troef" ? Kan men dit ontwerp niet uitbreiden met iedereen stomdronken te voeren en dan te laten rijden aan de kant van de weg die men verkiest (links,rechts, in 't midden of...ondersteboven) anders"discrimineert"men toch incompetente chauffeurs en "discriminatie" is niet politiek-correct. En wij moeten toch de Religie van de Politieke Correctheid beleiden indien wij ooit ,gelouterd van niet-politiek-correcte zondigheid , de staat van Heilig Makende Politiek-Correcte Genade willen bereiken om na ons aards bestaan door de hemelse poorten van het Politiek-Correcte Paradijs te wandelen om onze duurbare Mei-68-fossielen eindelijk te kunnen weerzien onder het genot van politiek-correcte (zonder suiker,pap,rijst,saffraan...) rijstpap met uit recyclagepapier gemaakte gouden lepeltjes. Nee...ik ben niet gek maar die anarchistische verkeers'beleid" bepalers vertonen kennelijk wel tekenen van politiek-correcte waanzin , da' duidelijk voor een evenwichtige !

Gepost door: Dirk Van Dessel | 18-08-05

Kennis verkeerswetgeving laat te wensen over ... Wat ik hier lees slaat toch alles. En dat te horen van een voormalig politieambtenaar.

In een straat, waar geen verkeersborden en wegmarkeringen, noch verkeerslichten staan, heerst dus geen verkeersanarchie of verkeerschaos, tenminste, als de weggebruiker de wegcode kent. Er bestaat nog altijd zoiets als een verkeersregel.
Er zijn regels die zeggen dat je als er geen voetpad is, een meter moet overlaten bij het parkeren, voor de voetganger, dus op 10 cm van een voordeur parkeren kan niet.
Er zijn regels die zeggen dat je rechts moet rijden.
Er is een regel die zegt dat voorrang aan rehct geldt, als er geen verkeersborden staan.
Er is een regel die zegt dat je als je te voet gaat, en er geen voetpad of begaanbare werm is, je de rijbaan mag (moet) volgen, maar links in de richting moet wandelen, zodat je het aankomende verkeer kan zien.
Er zijn nog altijd verkeersregels die de snelheid bepalen. De desbetreffende straat ken ik niet, maar als ze binnen de bebouwde kom gelegen is, geldt de snelheidsbeperking van 50 km/uur. Is ze buiten de bebeouwde kom gelegen, geldt in principe de snelheidspeperking van 90 km/u, behoudens dat de plaatsgesteldheid het niet toelaat. (Er is ook een regel die zegt dat de snelheid moet aangepast zijn aan de plaatsgesteldheid.)
Er is een regel die zegt dat ok kinderen zich aan de verkeersregels dienen te houden, de ouders zijn verantwoordelijk. Als de straat zich er niet toe leent om kinderen in hun eentje te laten spelen, is het vrij ontverantwoord van de ouders om dat wel toe te staan.

Nu, Meneer DeBie, gaat u me toch niet vertellen dat u dat als gewezen politieman niet wist he. Of u was zo een slechte politieman die zijn job niet kende, of u bent hier louter op sensatie belust.

En jarenlange rechtsplegingen en procedures in rechtbanken zijn geen uitzonderingen, en hebben niet rechtstreeks te maken met gebrekkige signalisatie. Uw uiteenzetting houdt mijn inziens totaal geen steek en is puur op sensatie gericht.

Spijtig ...

Gepost door: POS | 01-09-05

De commentaren zijn gesloten.