19-08-05

Gijzeling loopt goed af maar had nooit mogen gebeuren

Een gedetineerde die met penitentiair verlof was hield meer dan 33uur twee vrouwen gegijzeld in een appartement in Brussel, vlakbij het Centraal Station en op een boogscheut van mijn kantoor in het Vlaams Parlement. Gelukkig konden de twee kinderen die hij ook gegijzeld had snel worden vrijgelaten. De situatie was dermate explosief - letterlijk - dat het Speciaal Interventie Escadron geen scherpschutters kon inzetten. De man had namelijk een handgranaat van joegoslavische makelijk (die scherp stond) in zijn hand. Daarnaast was hij ook nog gewapend met een pistool en had hij eerder al een vrouwelijke politieinspecteur neergeschoten.
 
De verdachte, Farid Bamouhammad, bijgenaamd Farid Le Fou, heeft al een indrukwekkende klantenkaart bij justitie : Bij een overval op een bank in ST Jans Molenbeek schoot hij twee mensen neer, hij vermoorde een man in Schaarbeek en wist te ontsnappen uit een Waalse gevangenis. In 1997 kreeg hij nog eens 13 jaar cel en amper twee jaar later (in 1999), liet de Belgische justitie hem alweer vrij. Toen gijzelde hij zijn twee kinderen en enkele familieleden in een hamburgerrestaurant . Toen moest het S.I.E. ook al tussenbeide komen en kon Farid Le Fou zonder bloedvergieten gearresteerd worden. In 2002 kreeg hij daarvoor nog eens 4 jaar cel.
 
Deze week besliste justitie dat deze gevaarlijke gek op penitentiair verlof mocht gaan. Niemand begrijpt waarom zo'n explosieve gek vrij kan rondlopen. Het was te voorspellen dat hij weer zou toeslaan. In elk normaal land zou Farid Le Fou na zijn veroordeling in 1997 nog steeds in de cel zitten. In deze bananenrepubliek is dat anders en hebben de gegijzelden en de mensen die in het appartement boven zaten trauma's voor de rest van hun leven opgelopen. De politieambtenaren van het S.I.E. hadden hun leven niet moeten wagen als die gek gewoon zat waar hij thuishoort : achter slot en grendel.
 
Het is het zoveelste voorbeeld van de Belgische justitie en het beleid van Laurette Onkelinx.

10:03 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Objectief-correcte info Op 18 aug. in VTM's Nieuws werden de volledige personalia van de dader gegeven als randinformatie (o.a. nationaliteit,naam,toenaam + foto),dus objectief-correcte neutrale info,zoals het hoort. Bij V(?)RT's Journaal
werden deze personalia vakkundig politiek-correct weggecensureerd.
Hebben wij met ons belastingsgeld geen recht op neutrale en objectief-correcte berichtgeving ????

Gepost door: Dirk Van Dessel | 19-08-05

Dit land Arm Vlaanderen ! Dat is hier echt een apeland !

Gepost door: pineut | 19-08-05

nieuws ge weet toch dat de VRT toch zo links is als de pest
nu geen bescherming meer van de privacy, mankeerde alleen de maat van zijn schoenen nog, dus die mogen dat ?
moest eens VB geweest zijn, weer grote polemiek
slaap rustig verder tradionelen zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Gepost door: kwakse | 19-08-05

dierbaar begie onbegrijplijk,zijn geen woorden voor!!
ons land blinkt uit in onkunde.
ben beschaamd.
waar kan ik asiel aanvragen??

Gepost door: gina de groof | 19-08-05

Statistieken Met statistieken bewijst men vandaag alles en morgen het tegendeel. Bepaalde cijfers zijn echter moeilijk of onmogelijk te achterhalen. Hier weer een voorbeeld van wat wij ons met zijn allen afvragen. Wat, in het totale aantal feiten (niet in de geregistreerde criminaliteitscijfers), is het aandeel dat gepleegd wordt door mensen die veroordeeld zijn tot een gevangenisstraf en toch vrij rond lopen? Dus welke feiten hadden nooit kunnen gepleegd worden zonder gerechtelijke dwalingen als "wet Lejeune" en aanverwanten?

Gepost door: Rick | 01-09-05

De commentaren zijn gesloten.