23-08-05

Elke dag een ramkraak

Ramkraken is een vorm van diefstal die voor alle handelaars een nachtmerrie is. Niet alleen zit de gedupeerde nadien met het nadeel van de diefstal zelf - zeg maar de buit - maar is de schade vaak van die aard dat er al snel sprake is van sommen van enkele duizenden tot honderduizend(en) euro's. Risicohandelszaken zijn meestal merkhouders van dure automerken, juweliers, electrohandels, GSM winkels enz..
 
Vandaag vernam ik dat de regio Gent op zeven maanden tijd al 24 ramkraken te verwerken kreeg. De woordvoerster van het parket zei op het televisiejournaal dat de dossiers nu gecentraliseerd worden en dat er een onderzoeksrechter aangesteld is. Moeten er dan 24 feiten op korte tijd gebeuren voor het parket in gang schiet ?
 
Nog erger is het feit dat de handelaars in kwestie totaal in de steek worden gelaten. Vaak willen deze handelaars zelf investeren in de veiligheid van hun winkel en doen zij bij de betreffende gemeente een aanvraag om rampaaltjes te mogen laten plaatsen voor hun winkel. Meer dan vaak is het antwoord "njet".
 
De verzekeringsmaatschappijen spelen het spel ook vaak niet erg proper. Vanaf het moment dat een handelaar enkele keren het slachtoffer wordt van een overval of een ramkraak worden de premie torenhoog de lucht in gejaagd. De handelaar die dan al een inkomstenverlies heeft en de toegebrachte schade moet herstellen wordt dan ook nog eens verplicht van een veel te hoge premie te betalen. Veel verzekeringsmaatschappijen zeggen dan ook de polis op zodat het voor de middenstander in kwestie heel moeilijk wordt om nog een verzekering te krijgen.
 
Ik vraag mij af waarom die handelaars jarenlang heel dure premies betalen als die verzekeringen zomaar het recht hebben om de polis op te zeggen als een handelaars het slachtoffer wordt van een misdrijf, nota bene een feit wat hij/zij liever niet had willen meemaken. Zijn verzekeringen dan toch een vorm van "georganiseerde diefstal" ?
 
Er is voor wat dat betreft werk aan de winkel in het parlement.

21:11 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

"het wordt veiliger, ge voelt dat toch" !!!!!???? En dan maar met getrukeerde statistieken bewijzen dat de misdaad achteruitgaat, wel beslissen om x aantal vergrijpen niet meer te vervolgen (dan is er al een deel uit de zak geschud) en de mensen demotiveren om nog aangifte te doen (nog een andere deel uit de zak
geschud) en de media politiek-correcte desinformatie en halfinformatie laten verspreiden met ons belastingsgeld..., o.a. de S.R.T. (socialistische radio en televisie)

Gepost door: Dirk Van Dessel | 24-08-05

De commentaren zijn gesloten.