30-08-05

Antwerpse ambulanciers dragen kogelwerende vesten

"Het is veiliger, ge voelt dat toch ?". Dit is een bekende uitspraak van onze premier Guy Verhofstadt. Bijgestaan door zijn spitsbroeder en minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael, schermt deze regering met het feit alles veel beter gaat en dat de criminaliteit daalt. Toch raar dat nét die andere vice-premier, Laurette Onkelinx, soms ook minister van Justitie, nu met een wetsvoorstel naar voor komt om geweld en agressie tegen "hulpverleners" strenger te bestraffen. Zo veilig zal het dan wel toch wel niet zijn.
 
Gisteren en vandaag waren in verschillende kranten artikels te lezen over Antwerpse ambulanciers die verklaren dat zij "elk moment met een mes opgewacht kunnen worden". Vaak gaat het personeel van de spoedgevallendiensten een cursus zelfverdediging volgen bij de politie en worden de spoedgevallendiensten zelf ingericht als een versterkte burcht waar je niet zomaar inkomt. Het personeel van het St Vincensiusziekenhuis beschikt volgens het Nieuwsblad zelfs over kogelwerende vesten !
 
Ach, ik vrees dat de maatregel van Onkelinkx er een in pure socialistische stijl zal zijn. Veel beloven, rookgordijnen oplaten en verder niets. Agressie tegen politieambtenaren is een dagdagelijks voorkomend feit. Er staat al jaren in het strafwetboek dat dit strenger bestraft wordt, maar daar blijft het meestal bij. Strenge straffen tegen personen die geweld of agressie plegen tegen de politie blijven steevast uit. Als Onkelinx haar vervolgingsbeleid zo blijft verder zetten mogen ze nog 100 strengere wetten maken, maar zullen ze helaas dode letter blijven.
 
De korpsleiding van de politie doet niet eens de moeite om zich burgerlijke partij te stellen bij dergelijke feiten. De benadeelde politieinspecteurs mogen zelf uitvissen welke stappen ze moeten ondernemen (of beroep doen op de vakbond, als ze er al lid van zijn).
 
Feit is dat het geweld en de onveiligheid steeds toeneemt. Spijts alle dalende cijfers die men uit de hoed tovert, bewijzen deze getuigenissen van ambulanciers nog maar eens het tegendeel.
 
Antwerpen lijkt meer en meer Chigaco aan de Schelde.

14:32 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.