30-08-05

VB-parlementslid dient klacht in tegen De Morgen wegens racisme

"Gebeten om te weten", is de leuze van de linkse haatkrant De Morgen. Vorige week nog schreef deze in een artikel dat het een schande was dat enkele andere kranten ingingen op het privé leven van minister Patrick Dewael. De Morgen was daarbij even vergeten dat ze er echter geen probleem mee hadden om de privéproblemen van Vlaams-Belangparlementslid Rob Verreycken in het lang en in het breed (en op een leugenachtige manier) in de verf te zetten ten tijde van diens echtscheiding.
 
Maar vandaag ging De Morgen nog stap verder. En deze keer zullen ze het inderdaad geweten hebben want De Morgen doet hier vandaag nét dat wat ze het Vlaams Belang altijd verwijten. In een bijdrage "Waarom wij de Britten zo haten", schrijft auteur Bart Eeckhout o.m. het volgende :
 
" geen enkele andere volksgemeenschap slaagt erin om de vakantie van anderen zo vakkundig om zeep te helpen als Britten. Ze doen dat een hele zomer lang en overal waar de zon schijnt met hun uniek mengsel aan baldadigheid en arrogantie, hun pathetische drankzucht, hun gebrek aan smaak en eigenlijk gewoon hun lelijkheid en stompzinnige aanwezigheid".
 
Alstublieft ! Het vroegere Vlaams Blok is voor minder veroordeeld. Worden hier geen clichés gebruikt ? Wordt hier geen kwetsende en ongenuanceerde taal gebruikt om een vreemde bevolkingsgroep te viseren ?
 
Dit is een regelrechte inbreuk op de antiracismewet en daarom heeft Rob Verreycken als Vlaams Parlementslid vandaag klacht ingediend tegen de Morgen bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding. Gaan de politiek benoemde en politiek-correcte rechtbanken nu ook De Morgen veroordelen ?
 
Stel u eens voor dat een politieke partij een artikel zou schrijven met als titel "waarom wij de Islamieten zo haten", en voor de rest exact dezelfde tekst zouden gebruiken.....het kot zou te klein zijn. De Morgen is "gebeten om te weten" en klaar voor een koekje van eigen deeg !

15:43 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Koekje van eigen politiek-correct deeg Ah ja, wie kaatst kan de bal verwachten. Terloops, surf eens naar de site van het CGKR , klik op "Rechtspraak" en zoek eens heel goed,heel lang,met een groot vergrootglas naar een enig geval van vervolgd anti-blank racisme , neem gerust je tijd want ge zult hem nodig hebben....

Gepost door: Dirk Van Dessel | 30-08-05

Rode partijkaart ? De Morgen is een sossengazet en hoeveel zouden er bij het CGKR een rode partijkaart hebben ? Dus.....

Gepost door: Dirk Van Dessel | 30-08-05

Ja ....de klacht blijft zonder gevolg.

Gepost door: Peter De Ryck | 31-08-05

Welkom in den Belgique Niet alle Britten zijn varkens zoals De Morgen beweert, maar sommige Britten verpesten wél elke vakantie

Niet alle Islamieten en Marokkanen zijn varkens, maar sommige verpesten wél elke vakantie

Het eerste mag blijkbaar door een krant geschreven worden, het tweede mag niet eens gezegd worden. Welkom in België, het land waar de waanzin regeert...

Gepost door: realist | 31-08-05

Je zal maar Brit zijn... Hopelijk krijgt die strontgazet er eens goed van langs, wat denken die wel

Gepost door: J.V. | 31-08-05

De commentaren zijn gesloten.