01-09-05

Journalistiek fatsoen

Vandaag pakt journalist Joris van der Aa uit met een groot artikel over mijn persoon. Meer bepaald gaat het over de aantijgingen die het parket tegen mij zou hebben over geweldpleging, verduistering, valse PV's en nog van dergelijke onzin. Het Antwerpse parket heeft aan mij een lastige klant. Ik heb een grote mond (had dat ook al bij de politie) en zeg de dingen zoals ze zijn. In al mijn berichten val ik dit Antwerpse parket aan en tracht ik duidelijk te maken dat zij mee de oorzaak zijn van het falen van een deftig veiligheidsbeleid. Dat ze mij nu geen koekjes en taart gaan brengen had ik wel verwacht. Over de inhoud van het dossier kan ik helaas geen mededelingen doen. Mijn verdediging is voor mijn raadsheren die ze zullen gebruiken op de plaats waar dat hoort. Van foltering, verduistering, valsheid in geschriften e.d. is geen sprake !
 
Drie jaar heeft het parket het dossier laten rotten. Volgens hun timing zou de zaak eventueel kunnen uitgeklaard zijn in de periode van de verkiezingen. Ja, ja ... ik had al niet anders verwacht.
 
Joris van de Aa gaat hier zijn journalistiek deontologisch boekje wel grof te buiten. Een klok moet steeds van twee kanten luiden. Daar heeft Van der Aa blijkbaar lak aan. Roekeloos en zonder enige scrupule schrijft hij mij opnieuw de vernieling in. Even moeite doen om eens naar mij te bellen om een reactie is daarbij niet nodig. Van der Aa heeft ergens een klokje horen luiden maar weet de klepel niet hangen. Correctionele straffen tot 15 jaar bestaan niet eens ! Dat de zaak in oktober zou voorkomen is nog straffer, deze journalist weet meer dan ik en mijn advocaten. De allereerste rechtsgang moet zelfs nog beginnen.
 
Ik vraag mij af wat Van der Aa bezielt ? Drie jaar geleden schreef diezelfde Joris van der Aa mij op exact dezelfde wijze in de grond. Intussen belt hij mij af en toe op mijn GSM met de vraag of ik deze of gene informatie niet wil inwinnen bij de politie en nu dat blijkt dat ik liever niet met dat soort riooljournalisten samenwerk, haalt hij zijn primeur met dit schandelijke artikel.
 
Beste Joris, soliciteer bij een of ander roddelblaadje want daar zal je uw mosterd eerder kwijt kunnen.
 

10:38 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (25) |  Facebook |

Commentaren

STERKTE ! Ik wens u veel moed en sterkte! U kan wel raden dat 'ze' u gaan kraken tot op het bot! Al is er niks van bewezen, gij bent een tot beest verklaard door de heiligen en zult zitten, als het moet de volle 10 jaar. Gij hebt immers het land verraden daar gij als politieman voor het Vlaams Belang gekozen hebt dat tegen de staat is. Dat is erger dan bijvoorbeeld Dutroux. Ge zult niet de laatste zijn die ze gaan leegpersen! Het systeem is volop aan het zoeken hoe ze het best definitief met een repressie, desnoods harder dan die uit de geschiedenis, heel het Vlaams Belang en zijn zo ruim mogelijke aanhang zal de grond inboren.
Hou u dus erg sterk!

Gepost door: Kauwgum | 01-09-05

Journalistiek, of dictee? beste,
U op dergelijke mannier stigmatiseren, beaamt inderdaad van weinig profescialisme.
De journalist in kwestie, voldoed enkel maar aan een tactiek.
Een zwak figuur, waar het "systeem" gebruik van maakt.
En de praktijken van het "systeem" ...ja 40-45, ...nu heel subtiel verpakt
als democratie.
Tijd brengt raad.
Sterkte en sucses,
gina.

Gepost door: gina de groof | 01-09-05

@Bart Debie Een intelligent politicus zou deze '' laster'' negeren. Uw reactie pleit enkel in het voordeel van deze journalist Bart. Ik stel mij eveneens de vraag of de partijtop u gaat blijven steunen???

Gepost door: Peter De Ryck | 01-09-05

@Peter Peter, uw frustraties zijn ons nu intussen al wel meer dan bekend. U bent diegene die buitengezet bent uit onze partij. U bent diegene die op haast alle internetfora geweigerd wordt (op die van mij ben je nog welkom zolang je het deftig houdt). U heeft getracht om een eigen partij te starten en het is mislukt, net zoals alles wat u doet mislukt.

Ik kaart hier aan dat sommige journalisten in dit land blijkbaar elke vorm van fatsoen aan hun laars lappen. Maar ik kan begrijpen dat mensen zoals Peter de Ryck dansen van plezier als ze zulke riooljournalistiek kunnen lezen.

Tot spijt van wie het benijt zal Debie nooit stoppen en nooit zwijgen. Qua naambekendheid heb ik hiermee weeral vele euro's campagnegeld uitgespaart.

Gepost door: Bart Debie | 01-09-05

@Bart Debie @Bart Debie; wees heel voorzichtig met uw laster! Ik heb zelf mijn lidmaatschap opgezegt binnen uw partij. Naambekend? Ik vrees dat u eerder berucht, dan bekend bent. U werkt zich steeds op een negatieve manier in de kijker , en niet bepaald wanwege één feit. Zoals het spreekwoord zegt '' waar rook is..... Welkom op uw forum ( ROFL)???U beschikt duidelijk over geen informaticakennis, anders zou je uitsluitend geregistreerde forummers toelaten. Mijn ervaring ( spijtig genoeg) heeft mij echter geleerd, dat dergelijke goedkope politieke fora snel gehackt worden. Mijn politieke fora waren meermaals het slachtoffer van Dhr. Stijn Hiers & Co hun fratsen. Gelukkig verlagen wij als socialisten ons niet tot jullie crimineel niveau. Al een update van uw forumgedaan? Neen Peter. Zijn de rendezvous-hotels nu al gesloten? Neen Peter, maar bedankt voor de bruikbare informatie? Al een slot op uw forumregelementen gedaan? Ja Peter, waarvoor mijn dank. Moet ik verder gaan Bartje????

Gepost door: Peter De Ryck | 01-09-05

Peter de zeiker Peterke,

U bent al van alle fora geweerd, dat zal ook wel niet voor niets zijn zeker.
Stop met uw linkse belachelijke praat en kruip terug in het hol waar ge vandaan komt.

@ Bart, volhouden gast...men wil gewoon met een belangrijke kandidaat voor 2006 afrekenen. Als ge niets te betekenen had zou men niet zoveel tamtam maken.

Gepost door: Realist | 01-09-05

@realist Dank voor uw steunbetuiging, maar scheldpartijen zijn hier niet aan de orde. Ook al zou ik die linksen soms ook naar de .... verwensen, op deze site wil ik het écht deftig houden.

Gepost door: Bart Debie | 01-09-05

riooljournalist Die Joris van der Aa is een sensatiejournalist van het eerste uur. Mensen aanvallen zonder de kans op weerwoord is laf en dat kan iedereen.

De naam journalist onwaardig !

Gepost door: Joris van der bwhaaa | 01-09-05

mr en maar kakken op die vreemden en zelf een halve gangster zijn.

Gepost door: fred | 01-09-05

afrekening De afrekening is zich aan het voltooien....

Eerst een huiszoeking op uwen bureau, dan een onderzoek naar dat filmpje en nu dit lek door het parket zelf georganiseerd.

Op welke procureur zijn tenen hebt ge getrapt Bart ?

Volhouden !

Gepost door: plantonneke | 01-09-05

opgezet spel Het is toch wel straf dat iedereen nu doet alsof Bart Debie hier een mega crimineel is. Bij mijn weten heeft die gewoon zijn job gedaan. Toch wel straf dat dat krapuul van criminelen hier gewoon veel meer rechten heeft.

Van elke drugdealer, overvaller en pooier zie je in de gazetten enkel hun initialen (om de privacy te beschermen weet je wel). Vanaf het begin heeft men Bart met foto en videobeelden en al publiek aan de schandpaal gezet. Er is niets bewezen, sterker....er is nog niet eens een proces geweest. Zelfs al doet een raadkamer een doorsturing naar een rechtbank, en dan ? Dan is er nog niets bewezen.

Het parket is het openbaar ministerie en die zijn dus zeker niet onpartijdig en objectief. Die proberen altijd te vervolgen. Zeker in het geval van B.Debie die het parket altijd aanvalt in zijn politieke werking, wat zijn goed en democratisch recht is. Hier heerst een schijndemocratie want dat parket is zo in zijn raap gepakt dat ze zelf maar naar de pers lekken. Hoe kan die journalist die details uit dat dossier kennen ? Hij schrijft het zelf : "aldus het parket"..

Zo rekent men in dit land af met moeilijke politieke concurenten. Als het parket nu beweert dat een "stormram" gebruiken niet toegestaan is, dan wil dat zeggen dat ze al jaren de pv's van de politie gewoon niet eens lezen. Ik ken mensen bij het SIE en bij POSA, die rammen alle dagen deuren aan diggelen omdat het nodig is.

Ik zou toch maar voorzichtig zijn om zomaar alles te geloven wat in de kranten staat. Alles om het VB te stigmatiseren is goed, alle middelen zijn toegelaten..

Straffe kost dat de korpsleiding in der tijd maar al te blij was dat je weg bent Bart. Er klopt iets niet aan dat plaatje : ofwel waren ze blij dat je weg was omdat ze dachten dat er iets niet pluis was. Dan hadden ze als leiding zélf stappen kunnen ondernemen (en al veel eerder). Ofwel was er niets aan de hand maar weet jij gewoon veel dingen van die korpsleiding en zijn ze nu blij dat je weg bent. Waarschijnlijk zitten ze alle dagen met een ei in hun broek en kijken ze angstvallig naar deze site om te zien welk intern schandaal je nu gaat uitbrengen. Als Antwerpse garde met een lange staat van dienst vermoed ik het laatste.

Trouwens, dat telt ook voor die club van agenten van de cel Falcon die u aangeklaagd hebben. Toevallig bijna allemaal ex-rijkswachters ? Tiens, tiens, het is toch juist dat jij daarvoor hun huidige baas (ook een ex-rijkswachter) aan de deur heb gezet hé ? Toeval zeker... Ik weet dat jij drie man hebt buitengegooid omdat ZIJ geknoeid hadden met een huiszoeking en niet jij. Tiens, tiens, het zijn die gendarmen die u aanklagen. Toeval zeker... En die van het comité P zijn ook al ex-rijkswachters... tiens tiens... Het verhaal wordt al helemaal raar als de andere aangeklaagde agenten net die zijn die het voor u oppakken.... Ja ja zo moet iedereen er aan blijkbaar.

Wat ik zo ongeloofwaardig vind : die "collega's" (met mij stappen ze geen minuut meer in de combi of ik smijt ze er zelf uit) hadden (als hun beweringen juist waren) al jaren geleden naar het comite P kunnen stappen. Elke agent leert in elke politieschool dat je strafbaar bent als je een onwettig bevel uitvoert. En nog : zij waren zogezegd er altijd bij als die arrestanten slaag kregen. Waarom grepen ze dan niet in ? Schuldig verzuim ?? Of waren ze misschien mededader ? Of hebben ze misschien zelf slaag uitgedeeld en steken ze nu snel alles op u uit schrik voor hun eigen postje ?
Geloof me, ik ken ze allemaal en heb ze zelf dikwijls in actie gezien. Waarom worden die niet aangeklaagd ? Juist omdat het ex-rijkswachters zijn ?

Ik weet dat jullie dikwijls feestjes deden na het werk. Waarom stonden ze er dan allemaal enthousiast bij als jij zo een kloot was ? Ik heb jullie eens gezien op zo'n feestje en een hechtere groep collega's heb ik zelden gezien. Toch straf dat die gasten van de cel Falcon vroeger deden alsof de gewone straatgardes stront waren. Een goeiemorgen kon er nog niet eens af, zo'n dikke nekken ! Nu ze buitengeshot zijn doen ze net andersom en doen ze alsof de mannen van die cel nietsnutten zijn. Héél héél raar hoor.


Er klopt dus vanalles niet aan het plaatje dat men hier afspeelt. Ik hoop dat een rechter dat ook zo inziet.

Maar ja, wat moeten we nog denken van Belgische rechtbanken ?

Ik heb u dikwijls bezig gezien op het werk. Ik was het dikwijls niet met u eens. Ik ben het dikwijls niet eens met de mening van andere bazen. Dat is normaal. Maar u was een officier en daar had ik respect voor. Ik heb altijd datzelfde respect van u terug gekregen.

Ik kan niet geloven wat men hier verteld over u. Ik blijf erbij : waarom hebben die gendarmen dan niet jaren eerder aan de bel getrokken. Net nadat je enkele buitenzwiert komen ze hiermee af. Dat is echt wel opgezet spel !

Gepost door: Antwerpse garde | 02-09-05

straat Commissaris Debie was één van de weinige officieren die altijd mee op straat was en het opnam voor de mannen op straat. Ik ken er zo maar een vijftal in heel het korps (en er zijn meer dan 100 commissarissen). Hij heeft mij ooit geholpen bij de moeilijk vaststellingen van een uit de hand gelopen feest waarbij doden gevallen waren. CP Debie was geen dikke nek. Daar kon je tenminste op rekenen.

Nu moet de bevolking en het korps het stellen met prullen die hun job niet kennen en niets durven doen. Het oppakken voor het personeel kennen ze ook al niet meer. Vanaf het feit dat een burger klacht indiend schijten ze al in hun broek en is het "eigen postje eerst". Toepasbare uitspraak op deze site nietwaar ?

Ik ben geen VB'er maar vind dat men die partij niet moet negeren. Ik ben het met heel veel van hun standpunten eens. Als politie zie ik alle dagen hoe het echt in elkaar steekt en dat is wel wat anders dan wat die met zijn t-shirtje op den Beerschot staat te vertellen.

Als ik u nog eens tegenkom, mr Debie, zal ik wel eens zeggen wie ik ben.

Gepost door: ARB | 02-09-05

De Morgen Amai, De Morgen doet ook weer haar best vandaag zenne. Die linkse rakkers moeten heb écht wel hebben van goedkope sensatie. De story is er niets tegen.

@ Antwerpse garde : als ik het verhaal vanuit uw perspectief bekijk is het inderdaad al heel anders. Dat potke stinkt inderdaad serieus. Als Bart die feiten inderdaad gepleegd zou hebben had hij al lang voor de rechter verschenen. Daar heeft men geen drie jaar voor nodig.

Gepost door: Goeiemorgen | 02-09-05

bazen nekken Op die manier kan ik straks ook onmiddellijk mijn officieren nekken. Dat is waanzin. Als die Debie zo'n gepattenteerde geweldenaar was dan had men dat al lang voordien gemerkt en dat moet het klachten van burgers geregend hebben.

Volgens de Morgen is het begonnen toen Muyters Lamine aanviel. Die Muyters weet niet goed waar hij aan begonnen is zeker.

Parket laat drie jaar aanslepen : onderzoek is begonnen in 2003. Nu pas komen ze met iets af. Komaan joeng, dat is opgezet spel om juist voor de verkiezingen het Belang een hak te zetten. Dat ziet toch iedereen zeker !

Gepost door: Pol Ies | 02-09-05

Pot & Ketel U verwijt bepaalde journalisten een moddercampagne tegen u te voeren in een of ander rioolblaadje. En dat alles omdat u niet de kans gekregen heeft om u versie van de feiten te geven.
Me dunkt dat u op uw eigen site toch de mogelijk heeft om dat nu te doen. Helaas lees ik in de plaats daarvan alleen een blinde scheldtirade tegen alles en iedereen die het niet met u eens is(ofwel is uw versie hier zeer goed op deze site verborgen).
Ik denk er het mijne van.

Gepost door: Linkiewinkei | 02-09-05

Dus ..naamstem ! Destijds heeft de journalistiek ook geprobeerd Rob Verreycken te bekladden...resultaat : veel meer voorkeurstemmen ! Hetzelfde wordt Bart Debie toegewenst en lijkt zo voorspelbaar. Meer en meer mensen moeten immers kotsen van de Politiek-Correct Loge Octopus Dictatuur met al zijn vertakkingen,voelsprieten en vangarmen ! In 2006 en 2007 zullen de Kiezers met hun stem tal van vangarmen amputeren of zenuwpezen van deze PC Dictatuur elimineren. Dit heet democratie en is antoniem van Paarse Loge Dictatuur !!!!!!

Gepost door: Dirk Van DesselD | 02-09-05

@Dirk Van DesselD Daarvoor had/heeft Rob Verreycken de journalistiek niet nodig

Gepost door: Mister X | 02-09-05

krapuleuze praktijken Op die manier kan elke krant iedereen in de grond pennen. We kennen De Morgen intussen al wel natuurlijk. Geen kat die nog geloof hecht aan het verhaal van De Morgen

Intussen zijn wel alle rechten van de verdediging van Bart geschonden en is hij publiekelijk aan de schandpaal gezet.

@linkiewinkie : Het is toch wel logisch dat Bart zijn versie niet op deze gaat zetten. Dan zou hij dezelfde fout maken als onze tegenstanders. Neen, Bart is slimmer dan dat denk ik. Hij heeft groot gelijk als hij zegt dat de verdediging is voor de plaats waar ze moet zijn.

Mijn stem heeft hij in elk geval, want zoals sommigen hier al gezegd hebben : het is meer dan duidelijk opgezet spel.

Blijven doorgaan Bart en zeggen wat gezegd moet worden.

Gepost door: De morgen hater | 02-09-05

@ iedereen Op het juiste moment, en niet eerder, zal ik via deze site mijn volledige versie van alle vermeende feiten weergeven. Zoals ik eerder in de krant al zei : ik ben nog niet een beetje onder de indruk van de vordering van het parket. Mijn advocaten nog veel minder.

Gepost door: Bart Debie | 02-09-05

minstens twee reacties op deze pagina zijn vervalst! Valsheid in geschrifte is ook een bedenkelijk feit natuurlijk. Twee van de vorige (positieve) reacties werden door éénzelfde persoon gepost, waarbij uit de elektronische profielen blijkt dat het de eigenaar van deze pagina zelf is. Prachtig zou ik zo zeggen, goed gedaan! Nu geloven we uw comentaar zeker.

Gepost door: Johan Diedricx | 02-09-05

@Bart Debie Even hypothetisch redeneren; Bart Debie is wel schuldig, wordt geschorst, en verlaat de Antwerpse politie, om al dan niet met voorbedachte rade aan de slag te gaan, als perswoordvoerder van Filip Dewinter. Op deze manier kan hij alle beschuldigingen, en eventuele misdrijven afschuiven op politieke afrekeningen. Elke keer als een VB'er een misdrijf pleegt, en beschuldigt wordt .......... . Dit is zuiver hypothetisch Bartje, doch geen beschuldiging! Kunnen jullie mij redenering een beetje volgen?? Het Parket wil Bart Debie voor de rechter. Wanneer Bart Debie veroordeeld wordt risceerd hij een gevangenisstraf tussen de 10-15 jaar. Bron: VTM-TEXT -PAG.103

Gepost door: Peter De Ryck | 02-09-05

Antwerps parket beschuldigt ex-politiecommissaris van foltering Het Antwerps parket haalt keihard uit naar de voormalige Antwerpse commissaris Bart Debie, de huidige veiligheidsspecialist van het Vlaams Belang. Het parket vordert zijn verwijzing naar de correctionele rechtbank wegens foltering van verdachten, afpersing, vervalsing van processen-verbaal, verduistering van in beslag genomen bewijsmateriaal en inbreuken op de racismewet.


Een van de feiten waarvoor het parket hem voor de rechter wil brengen is de opzettelijke aanrijding van twee 16-jarige Marokkaanse jongens, die doelbewust en zonder enige waarschuwing door een politiecombi werden aangereden. "Om het overmatig politiegeweld ten overstaan van deze arrestanten te verdoezelen", stelt het parket, "werd valselijk in het pv vermeld dat de bestuurder van de scooter werd aangemaand te stoppen, terwijl er geen enkele voorafgaande verwittiging gegeven werd om te stoppen". Debie schreef in zijn pv dat de politiecombi op dat moment met loeiende sirene en blauw zwaailicht reed, terwijl volgens het parket "het politievoertuig zonder enig uiterlijk kenmerk en zonder verwittiging de scooter geramd heeft".

Het parket kwalificeert de feiten als opzettelijke slagen en verwondingen aan minderjarigen. Dergelijke zaken worden normaal behandeld door het assisenhof. Maar het parket heeft rekening gehouden met het blanco strafregister van Debie en besloot de feiten daarom te correctionaliseren. Hij riskeert een celstraf van tien tot vijftien jaar. Debie zelf veegt alle aantijgingen aan zijn adres van tafel als "onzin". In een persbericht, mee ondertekend door VB-advocaat Bart Siffert, stelde hij gisteren dat "het Antwerpse parket voor de tweede maal op rij de rechten van de verdediging en het geheim van het onderzoek schendt en stukken van het dossier in de openbaarheid gooit". Informatiebron; De Morgen

Gepost door: Peter De Ryck | 02-09-05

onzin Wat een onzin. Ik post steeds onder mijn eigen naam. Bovendien was ik de ganse dag niet eens achter mijn pc omdat ik in de opnamestudio van Jurgen Verstrepen zat ! Luister zondag maar naar Zwart/Wit

U kan hier natuurlijk veel verkondigen en u zal dat van mij ook zeggen. Zo zullen we er natuurlijk nooit uitgeraken. Nu problem, de rest zal zelf wel bepalen wat ze er van vinden. Trouwens, dit bewijst de meerwaarde van het forum, want daar kunnen mensen zich registreren. Toon ons dan maar eens de codes, maar dan nog kan u uit uw mouw schudden wat u wilt. Onze tegenstanders zijn tot alles in staat.

Gepost door: @Didriecx | 02-09-05

jommeke Beste Bart,dit was weeral te verwachten tegen de verkiezingen met iets op de proppen te komen,is er bij ons nergen iets van zoiets a la visa?
zou zeer leuk en tercht zijn,ge moet de vijand verslaan met zijn eigen apens.Van mij heb je zekerst mijn stem bij volgende verkiezingen!!

Gepost door: jommeke | 02-09-05

flinke jongen ik hoop dat ge krijgt wat ge verdiend!!!!! Denk maar eens goed na over wat er allemaal ooit gebeurd is! Teveel is teveel he. Hoop dat het parket zijn werk doet.............

Gepost door: ikke | 03-09-05

De commentaren zijn gesloten.