02-09-05

Politie Brasschaat koopt Segways

Ik dacht altijd dat de politie in eerste instantie moet zorgen voor de veiligheid van de inwoners op het grondgebied waar zij actief zijn. Alle dagen wordt bewezen dat de Belgische politiediensten er nog nauwelijks in slagen (om allerhande redenen die al ruim aan bod gekomen zijn) om haar taak voldoende uit te voeren. Volgens mij moet de politie zich dan ook best bezig houden met haar core-business, zeg maar de basisfunctionaliteiten : interventie (noodhulp), wijkwerking, slachtofferzorg, verkeersdoorstroming, preventie en recherche.
 
De politie mag zeker geen "atractie" worden waardoor het sport en spel gehalte de basistaken op de achtergrond verdringen. Een tijd terug dacht men in Antwerpen na om de zogenaamde Segway rollers aan te schaffen. Een Segway (zie foto) is een futuristisch fantasieding waarmee mensen zich kunnen verplaatsen. Omdat bleek dat een en ander nog verkeerstechnisch moest uitgezocht worden ging de deal niet door.
 
Vandaag vernemen we dat de lokale politie van Brasschaat  voor 55.000 Euro zulke Segways gaat kopen voor haar politie. Nog sterker, de politieinspecteurs krijgen straks "rijles" op het marktplein.
 
Los van het feit dat de politie hiermee écht een idioot en mal figuur slaat vraag ik mij af wat in hemelsnaam het nut van zo'n ding is ? Wat is nu de meerwaarde van zo'n Segway ? Zou de lokale politie dat geld niet veel beter investeren in échte veiligheid voor haar burgers in plaats van haar inspecteurs te benoemen tot circusartiesten ? Of zou de korpsleiding dat geld niet beter investeren in échte infrastructuur die het werk van haar personeel verbeteren, i.p.v. speelgoed uit te delen ?

12:51 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

tgeld moet rollen he En onze wijkagent maar fietsen met zijn roestbakje! Hij zal het niet moeten vragen om een nieuw fietske te krijgen.

Gepost door: goofy | 02-09-05

OMG Oh My God ... dat is pas belachelijk ...

Als ze mij verplichten om daar mee te rijden zal dat ding rap in de beek liggen ...

Zijn die nu helemaal op hun kop gevallen?

Gepost door: OMG | 02-09-05

De commentaren zijn gesloten.