07-09-05

Illegalen op de catwalk : "illegal beauty"

Antwerpen is zo stilaan meer en meer de alles-mag-en-kan-stad aan het worden. Nadat de stad al toestemming gaf om een 100-tal illegalen te laten vergaderen in een zaal van de Stad Antwerpen (CC het Oude Badhuis) én waar nota bene die illegalen tips kregen om zich te verzetten tegen de aangekondigde huis-aan-huis controles, gaat men nu een modeshow organiseren waarbij illegalen op de catwalk zullen lopen.
 
Het samenwerkingsverband van Antwerpse organisaties voor vluchtelingen en de vzw Haven organiseren dit spectakel samen met een aantal beginnende modeontwerpers. Volgens een krant vonden er reeds opnames plaats (voor een promotievideo) op de Antwerpse Groenplaats. Het project kreeg de klinkende naam "Illegal Beauty".
 
Een mens vraagt zich stilaan af waarom wij eigenlijk nog een vreemdelingenwetgeving hebben ? Waarom staat in de Wet op het Politieambt eigenlijk nog dat onze politiediensten controles moeten uitvoeren naar de aanwezigheid van personen die onwettig op ons grondgebied verblijven ?
 
Ons land heeft meer dan genoeg faciliteiten om diegene die écht hun thuisland ontvluchten op te vangen. Als iemand zijn verblijfsvergunning wordt geweigerd, dan zal daar alvast een goede reden voor zijn. In elk normaal land wil dit dan zeggen dat je niet in dat land kan blijven, maar niet in België want daar staat de wereld op zijn kop. In dit land heb je er alle voordeel bij om illegaal te zijn. In steden zoals Antwerpen krijg je zelfs nog gratis vergaderruimte en allerhande tips om u te verzetten tegen overheidscontrole. Nog niet genoeg ? Geen probleem, onze burgemeester verbiedt immers de politie om gerichte controles naar illegalen uit te voeren. En als dat nog niet genoeg is, dan kan u als illegaal vrij gaan betogen (sans-papiers) of krijgt u de mogelijkheid en de faciliteiten om voorzitter te worden van een jeugdbeweging of van een zanggroep of mag u een cultureel feest organiseren. Ook het openbaar vervoer mag u gratis en voor niets gebruiken, want als de controleurs van De Lijn u willen controleren staat het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding al klaar om u te helpen. Desnoods zal een volksvertegenwoordiger van Groen! (Mieke Vogels) u wel helpen door in het Parlement de minister uit te kafferen en te eisen dat deze controles onmiddellijk stoppen.
 
Wat zegt u ? Verblijfsvergunning ? Ach, een detail......
 
(bron : Metro 7/9/05)
www.illegalbeauty.be
 

08:05 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.