26-09-05

Herhaling : nieuwe webstek !

Deze blog is niet meer up-to-date omdat ik Skynet vaarwel heb gezegd. Mijn vernieuwde weblog (met meer mogelijkheden) én het forum zijn nu ondergebracht bij Typepad.
 
Surf dus vanaf nu naar : www.bartdebie.be of http://bartdebie.typepad.com
 
 

14:03 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-09-05

nieuwe site !

Binnenkort zal deze site aangepast worden. Dat wil zeggen bye bye Skynet. Ik schakel over naar het (betalende) veel betere TypePad. Dat wil ook zeggen dat deze site er gedurende enkele uren even anders kan uitzien qua layout. (Dit om de conversie mogelijk te maken).Nog héél even geduld en dan komen jullie via www.bartdebie.be vanzelf op de nieuwe site terecht.En....zoals beloofd is er daar opnieuw een uitgebreide reactiemodule !

14:47 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Atheneumbuurt nog altijd hoerenbuurt

Deze week moest ik op een vergadering in ons secretariaat in de Van Maerlantstraat zijn. Toen ik rond 23.00uur de zaal verliet moest ik mij letterlijk een weg banen tussen de straatprostituees en de drugverslaafden."Terug naar af" is duidelijk een spreuk die van toepassing is op deze wijk. Al de extra inspanningen die men hier gedaan heeft lijken echt wel een maat voor niets geweest te zijn. Al slalommend moest ik de prostituees die voor de auto's springen ontwijken. Het is een schande hoe dit stadsbestuur de buurtbewoners van die wijk alweer voor de zoveelste keer in de steek laat. Even leek het erop dat men korte metten zou maken met de overlast dat die straathoeren veroorzaken. Niets is minder waar zo blijkt, want van een verbetering is hoegenaamd absoluut geen sprake.De buurt moest wat opgekuist zijn tegen het tijdstip van de opening van de bibliotheek op het De Conincplein. Nu de bibliotheek er is en de camera's van de pers verdwenen zijn is het weer al overlast wat de klok slaat.Deze burgemeester heeft tegen zijn zin een straatverbod ingevoerd en wou niet toegeven dat hij hiermee tegemoet kwam aan een punt van het vroegere Vlaams Blok. Als reden zei hij dan maar snel dat het was om de hardnekkige straatprostituees in de Atheneumbuurt aan te pakken. Tot op de dag van vandaag is de procedure voor een straatverbod nog niet eens opgestart. Een zoveelste leugenachtige belofte van deze burgemeester.De mensen die daar in de buurt wonen en werken zullen het geweten hebben!

14:44 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-09-05

Illegalen op de catwalk : "illegal beauty"

Antwerpen is zo stilaan meer en meer de alles-mag-en-kan-stad aan het worden. Nadat de stad al toestemming gaf om een 100-tal illegalen te laten vergaderen in een zaal van de Stad Antwerpen (CC het Oude Badhuis) én waar nota bene die illegalen tips kregen om zich te verzetten tegen de aangekondigde huis-aan-huis controles, gaat men nu een modeshow organiseren waarbij illegalen op de catwalk zullen lopen.
 
Het samenwerkingsverband van Antwerpse organisaties voor vluchtelingen en de vzw Haven organiseren dit spectakel samen met een aantal beginnende modeontwerpers. Volgens een krant vonden er reeds opnames plaats (voor een promotievideo) op de Antwerpse Groenplaats. Het project kreeg de klinkende naam "Illegal Beauty".
 
Een mens vraagt zich stilaan af waarom wij eigenlijk nog een vreemdelingenwetgeving hebben ? Waarom staat in de Wet op het Politieambt eigenlijk nog dat onze politiediensten controles moeten uitvoeren naar de aanwezigheid van personen die onwettig op ons grondgebied verblijven ?
 
Ons land heeft meer dan genoeg faciliteiten om diegene die écht hun thuisland ontvluchten op te vangen. Als iemand zijn verblijfsvergunning wordt geweigerd, dan zal daar alvast een goede reden voor zijn. In elk normaal land wil dit dan zeggen dat je niet in dat land kan blijven, maar niet in België want daar staat de wereld op zijn kop. In dit land heb je er alle voordeel bij om illegaal te zijn. In steden zoals Antwerpen krijg je zelfs nog gratis vergaderruimte en allerhande tips om u te verzetten tegen overheidscontrole. Nog niet genoeg ? Geen probleem, onze burgemeester verbiedt immers de politie om gerichte controles naar illegalen uit te voeren. En als dat nog niet genoeg is, dan kan u als illegaal vrij gaan betogen (sans-papiers) of krijgt u de mogelijkheid en de faciliteiten om voorzitter te worden van een jeugdbeweging of van een zanggroep of mag u een cultureel feest organiseren. Ook het openbaar vervoer mag u gratis en voor niets gebruiken, want als de controleurs van De Lijn u willen controleren staat het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding al klaar om u te helpen. Desnoods zal een volksvertegenwoordiger van Groen! (Mieke Vogels) u wel helpen door in het Parlement de minister uit te kafferen en te eisen dat deze controles onmiddellijk stoppen.
 
Wat zegt u ? Verblijfsvergunning ? Ach, een detail......
 
(bron : Metro 7/9/05)
www.illegalbeauty.be
 

08:05 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-09-05

Socialisten tonen hun ware gelaat

De socialistische vakbond ACOD - zeg maar het linkse gevestigde politiek correcte establishment in deze stad - toont vandaag in de krant haar ware gelaat. Wat is aan de hand ?
 
Wel, de laatste dagen vragen journalisten zich af hoe het komt dat twee van mijn ex-personeelsleden - die ook door dit "parket-zonder-scrupules" in verdenking werden gesteld - nooit preventief geschorst werden. Het antwoord is eenvoudig : omdat er in heel deze zaak al niemand geschorst moest worden. De verzonnen fantasieverhalen van diegene die dachten wraak op mij te nemen waren om te beginnen al geen onderzoek waard. Maar goed, dat zal later wel blijken. Feit is dat er dus twee de pineut waren (ikzelf en collega A.M.) en dat er twee op dienst mochten blijven (D.P. en B.R.). De voorbije dagen werd ik dan ook herhaaldelijk gebeld door journalisten die denken dat ze van Debie "smerige" details over beide laatste agenten te weten kunnen komen. Pech voor hen want Debie kent geen "smerige" details van die twee agenten. De drie personeelsleden die samen met mij in verdenking worden gesteld zijn gemotiveerde agenten die hun werk naar best vermogen uitvoerden. Dit toont eens te meer aan dat de media zich echt aan het verlagen is tot de grofste riooljournalistiek. Over het feit dat de vader van één van hen een ACOD-topman is en goede banden heeft met Patrick Janssens doe ik geen uitspraken.
 
Vandaag lezen we in het Laatste Nieuws/De Nieuwe Gazet dat net die ACOD zich met de zaak aan het moeien is. Tenminste, toch één gedelegeerde van de ACOD die het aandurfde een vlammende brief naar de pers te sturen met de uitdrukkelijke eis om te stoppen met dit soort berichtgeving. Meer dan een schijnmaneuver was dit dan ook niet want de man werd onmiddellijk teruggefloten door ACOD - opperbevelhebber Guy Lauwers  als volgt :
 
"We bekijken het dossier van onze leden en en bepalen op basis van de inhoud of wij hen kunnen bijstaan of niet. Agenten die worden beschuldigd van racisme moeten niet op onze steun, noch een advocaat van de vakbond rekenen", aldus Lauwers. Verder ontkent hij noch eens dat de vakbond de agenten zal steunen. (bron HLN).
 
Voila, de socialisten tonen hun ware gelaat. Deze "rechters" van de vakbond gaan er zelfs nog niet eens van uit dat iedereen onschuldig wordt geacht tot het tegendeel bewezen is (en dat tegendeel zal moeilijk te bewijzen zijn). De ACOD gelooft dus niet in onze rechtstaat. (raar want ik dacht dat zij ons daar steeds van beschuldigden) Bovendien kletst Lauwers maar wat uit zijn nek want de vakbond krijgt NOOIT inzage in het dossier van het parket. Eén van mijn "medebetichten" weet dus meteen waarom hij jarenlang trouw zijn lidgeld betaald heeft. De kas van de Sossen is gespijsd en meer niet. "Trek uw plan" is het motto van Lauwers en co.
 
Politiemensen worden alle dagen beschuldigd van racisme, dat is een term die bepaalde bevolkingsgroepen dagdagelijks misbruiken. De vakbond dumpt dus haar leden die hiermee te maken krijgen. Ik doe dan ook een oproep aan alle ACOD leden : geef uw ontslag, stuur uw lidkaart terug en ga naar een andere vakbond. Op de ACOD kan u namelijk niet rekenen. Dat heeft Guy Lauwers vandaag zélf bewezen.
 
Tot slot en voor alle duidelijkheid : in dit dossier had niemand geschorst of in verdenking gesteld moeten worden. Het enige wat hier terecht staat is de harde aanpak van de criminaliteit. Het feit dat men met twee maten en twee gewichten werkt met die schorsingen toont eens te meer aan met wie er afgerekend moest worden.

09:36 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-09-05

Nieuws uit de gemeenteraad

Forum update :
 
Vanaf nu kunnen alle politiemensen (en anderen ook natuurlijk) via het forum weten wat er op de agenda van de gemeenteraad staat. Dit in een eerste stadium voor wat de politiematerie betreft. Op de werkvloer is té weinig geweten wat er in die gemeenteraad beslist wordt en dat directe gevolgen kan hebben voor de politie.
 
Ook de initiatieven die het Vlaams Belang neemt voor de politie zullen aan bod komen. Hebben jullie zelf sugesties, vragen of opmerkingen ? Reageer op het forum of stuur mij een mail !

11:28 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het bal van de burgemeester

Patrick Janssens is duidelijk aan zijn verkiezingscampagne begonnen. De burgemeester doet alle moeite van de wereld om alle dagen op televisie te komen. Raar, want van iemand die van zichzelf vindt dat hij deze stad zo goed bestuurt kan je toch verwachten dat hij geen tijd heeft voor die TV optreden. Ten tweede zou zo iemand toch al die extra publiciteit niet nodig hebben. Of is de hete adem van het Vlaams Belang toch wat te warm ?
 
Enkele jaren geleden kwam de bekende Antwerpse groep De Strangers optreden op een partijfeest van het toenmalige Vlaams Blok. Dat was al reden genoeg om deze Antwerpse zangers nog net niet naar de hel te verbannen, te verketteren en te overgieten met pek en veren.
 
Nu, enkele jaren later, wil Patrick Janssens de Strangers opnieuw laten optreden, maar dan op zijn bal. Twee van de Strangers haken al af, ze zullen het dus met een stand-in moeten stellen op dat socialistisch feestje. Zouden de Strangers vrij mogen kiezen uit hun repertoire ? Of zou Janssens een vinger in de pap hebben ?
 
Zouden de Strangers dit liedje spelen op het bal van SP.a burgemeester Janssens ? :
 
 

<BGSOUND SRC="http://www.bartdebie.be/music/ziekenkas.mp3">

10:23 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-09-05

Bart Debie in Zwart of Wit

Deze week was ik te gast in de studio bij Jurgen Verstrepen. gedurende meer dan 20 minuten  geef ik mijn visie op de haatcampagne die tegen mij begonnen is. Bovendien maak ik samen met Jurgen enkele bedenkingen bij het gegeven dat nogal wat politiemensen dagelijks valselijk beschuldigd worden. Wetten gelden schijnbaar wel voor de politie en steeds minder voor criminelen. Het enige wat hier veroordeeld zal worden is de harde aanpak van de criminaliteit.
 
Luister dus morgen naar Zwart of Wit om 11.00uur. Via analoge golf of nog beter : downloaden of live beluisteren via www.jurgenverstrepen.be
 
 
Update : hieronder kan je rechtstreeks luisteren naar het gesprek met Jurgen Verstrepen<BGSOUND SRC="http://www.bartdebie.be/music/zw_wit_040905.mp3">

22:07 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Reactiemodule afgesloten

Een algemene mededeling :
 
De reactiemodule op deze site is afgesloten. Het is te zeggen, tijdelijk want deze site zal zeer binnenkort vernieuwd worden. Vanaf dan kan er terug gereageerd op alle postings, maar dan mits een aantal voorwaarden.
 
Net zoals dat vroeger bij collega Jurgen Verstrepen en enkele anderen het geval was, maakten de linkse nietsnutten misbruik van de reactiemodule om de grootste onzin te verspreiden. Meestal hadden de reacties dan ook niets meer met het onderwerp te maken.
 
En eerlijk gezegd, ik was het beu om uren tijd te steken in die hopeloze gevallen die niets beters te doen hebben dan elke dergelijke site te bestoken met hun prietpraat.
 
Wie wil reageren kan dat doen op het forum, maar dan onderschrijf je automatisch de spelregels en blijf je verantwoordelijk voor wat je daar post. Het boycotten van deze site kent daarmee een einde. Wie toch op deze site wil reageren kan dat ook door mij een mail te sturen. Ik, als beheerder van deze site beslis dan zelf wat kan en wat niet.
 
Ik had en heb nog steeds geen enkel probleem met tegengestelde opinies of met mensen die mij met argumenten aanvallen. Maar de scheldproza nam iets te grote proporties aan naar mijn mening. Bovendien ben ik verantwoordelijk voor wat er hier staat en ik ga echt niemand de kans geven om mij op die manier te nekken. Voor de rest verandert er niets, de dagelijkse visie op actuele veiligheidsthema's wordt hier ongezouten weergegeven.

21:59 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De webstek van Kamerlid Filip De Man

Even wat reclame : Vlaams-Belangkamerlid Filip De Man heeft zijn website vernieuwd. Via deze site geeft hij regelmatig d.m.v. een column zijn visie op de actualiteit. Via deze site kan je zijn politieke activiteiten en initiatieven volgen en kan je meer vinden over de boeken waar Filip auteur van is.
 
De Man is bekend omwille van zijn radicale standpunten tegen de Islam en het Belgische vreemdelingenbeleid. Hij werd vorig jaar nog hevig onder vuur genomen door de linkse media omdat hij in "De Zevende dag" tegen Yvan De Vadder zei dat de islam per definitie niet democratisch is.
 
De Man is al jaren een vast waarde in onze partij en legt als gemeenteraadslid in Vilvoorde regelmatig burgemeester Jean-Luc Dehaene het vuur aan de schenen. De moeite dus om eens kijkje te nemen op www.filipdeman.be
De link naar de site van Filip De Man vind je nu dus ook in de lijst van links op deze site.

12:07 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Met dank aan De Morgen

De zogenaamde "kwaliteitskrant" De Morgen weet écht niet van ophouden. Nadat zij gisteren al een onvoorstelbaar haatartikel publiceerden, gaan ze vandaag weer als een gek te keer. Alles is blijkbaar toegestaan om maar iemand de grond in te boren. De Morgen is in feite wel wat hypocriet want ze zeggen altijd dat geen enkele Vlaams Belanger een forum krijgt in hun krant, maar als het is om iemand als het grootste krapuul af te schilderen kan het blijkbaar wel.
 
Enfin, het is wat het is en ik lig er niet van wakker. Trouwens, wie leest De Morgen ? Bovendien is het van deze krant toch al geweten dat ze onze partij haten als de pest en daartoe de meest waanzinnige schrijfsels produceren. Of zou het zijn dat De Morgen enige rancune heeft ?
 
Ik som even een aantal dingen op :
 
1. Zou het kunnen dat er wat rancune is omdat één van hun (in tussen op pensioen zijnde) journalisten zijn zoontje door mij werd gearresteerd (én veroordeeld door de rechtbank) wegens voetbalhooliganisme tijdens Euro 2000 ?
 
2. Zou het kunnen dat ze nog wat "ambetant" zijn omdat de federale politie binnenviel op hun redactie nadat bleek dat één van hun topjournalisten goede contacten met mij onderhield. (Knap lastig voor een krant die altijd beweert niets met het VB te maken te hebben)
 
3. Zitten ze nog in hun maag met het feit dat Rob Verreycken hen voor de rechtbank daagde en dat Rob zijn gelijk kreeg waarna De Morgen een recht van antwoord moest publiceren én een schadevergoeding moest betalen ?
 
4. Worden ze al zenuwachtig nu blijkt dat het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding een klacht wegens racisme tegen één van hun journalisten aan het onderzoeken is ?
 
Hoe dan ook, ik werd vandaag gebeld door mijn goede vriend Filip De Man die mij zei dat De Morgen weer een groot artikel over mij geschreven had. Nadat ik het bewuste artikel gelezen had (en dat van gisteren) stel ik vast dat De Morgen de feiten helemaal niet objectief weergeeft en mij zelfs een "crapuleus ventje" noemt, waarbij ze een vergelijking maken met het nazikamp van Breendonk. Verder maken die linkse ettertjes al twee dagen lang een "profiel" van mij waarbij ze beweren dat ik op mijn 25e "voor de lol" had meegedaan aan een examen voor commissaris. (Tja, ik had niets beters te doen nietwaar). Enkel de maat van mijn schoenen ontbreekt nog in hun sprookjes. Binnenkort zal blijken dat die hele hetze tegen mij opgezet spel is. Gaat De Morgen hier dan ook bladzijden lang over schrijven ?
 
Op die manier werkt De Morgen op een mooie manier mee aan mijn naambekendheid. Weeral euro's campagnegeld uitgespaard. Met dank aan De Morgen...

11:46 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

02-09-05

Politie Brasschaat koopt Segways

Ik dacht altijd dat de politie in eerste instantie moet zorgen voor de veiligheid van de inwoners op het grondgebied waar zij actief zijn. Alle dagen wordt bewezen dat de Belgische politiediensten er nog nauwelijks in slagen (om allerhande redenen die al ruim aan bod gekomen zijn) om haar taak voldoende uit te voeren. Volgens mij moet de politie zich dan ook best bezig houden met haar core-business, zeg maar de basisfunctionaliteiten : interventie (noodhulp), wijkwerking, slachtofferzorg, verkeersdoorstroming, preventie en recherche.
 
De politie mag zeker geen "atractie" worden waardoor het sport en spel gehalte de basistaken op de achtergrond verdringen. Een tijd terug dacht men in Antwerpen na om de zogenaamde Segway rollers aan te schaffen. Een Segway (zie foto) is een futuristisch fantasieding waarmee mensen zich kunnen verplaatsen. Omdat bleek dat een en ander nog verkeerstechnisch moest uitgezocht worden ging de deal niet door.
 
Vandaag vernemen we dat de lokale politie van Brasschaat  voor 55.000 Euro zulke Segways gaat kopen voor haar politie. Nog sterker, de politieinspecteurs krijgen straks "rijles" op het marktplein.
 
Los van het feit dat de politie hiermee écht een idioot en mal figuur slaat vraag ik mij af wat in hemelsnaam het nut van zo'n ding is ? Wat is nu de meerwaarde van zo'n Segway ? Zou de lokale politie dat geld niet veel beter investeren in échte veiligheid voor haar burgers in plaats van haar inspecteurs te benoemen tot circusartiesten ? Of zou de korpsleiding dat geld niet beter investeren in échte infrastructuur die het werk van haar personeel verbeteren, i.p.v. speelgoed uit te delen ?

12:51 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-09-05

Forum : registratiemogelijk hersteld !

Forum update :
 
De HTML codes van het Over & Out forum werden aangepast zodat registratie nu mogelijk is.
 
 

19:44 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Journalistiek fatsoen

Vandaag pakt journalist Joris van der Aa uit met een groot artikel over mijn persoon. Meer bepaald gaat het over de aantijgingen die het parket tegen mij zou hebben over geweldpleging, verduistering, valse PV's en nog van dergelijke onzin. Het Antwerpse parket heeft aan mij een lastige klant. Ik heb een grote mond (had dat ook al bij de politie) en zeg de dingen zoals ze zijn. In al mijn berichten val ik dit Antwerpse parket aan en tracht ik duidelijk te maken dat zij mee de oorzaak zijn van het falen van een deftig veiligheidsbeleid. Dat ze mij nu geen koekjes en taart gaan brengen had ik wel verwacht. Over de inhoud van het dossier kan ik helaas geen mededelingen doen. Mijn verdediging is voor mijn raadsheren die ze zullen gebruiken op de plaats waar dat hoort. Van foltering, verduistering, valsheid in geschriften e.d. is geen sprake !
 
Drie jaar heeft het parket het dossier laten rotten. Volgens hun timing zou de zaak eventueel kunnen uitgeklaard zijn in de periode van de verkiezingen. Ja, ja ... ik had al niet anders verwacht.
 
Joris van de Aa gaat hier zijn journalistiek deontologisch boekje wel grof te buiten. Een klok moet steeds van twee kanten luiden. Daar heeft Van der Aa blijkbaar lak aan. Roekeloos en zonder enige scrupule schrijft hij mij opnieuw de vernieling in. Even moeite doen om eens naar mij te bellen om een reactie is daarbij niet nodig. Van der Aa heeft ergens een klokje horen luiden maar weet de klepel niet hangen. Correctionele straffen tot 15 jaar bestaan niet eens ! Dat de zaak in oktober zou voorkomen is nog straffer, deze journalist weet meer dan ik en mijn advocaten. De allereerste rechtsgang moet zelfs nog beginnen.
 
Ik vraag mij af wat Van der Aa bezielt ? Drie jaar geleden schreef diezelfde Joris van der Aa mij op exact dezelfde wijze in de grond. Intussen belt hij mij af en toe op mijn GSM met de vraag of ik deze of gene informatie niet wil inwinnen bij de politie en nu dat blijkt dat ik liever niet met dat soort riooljournalisten samenwerk, haalt hij zijn primeur met dit schandelijke artikel.
 
Beste Joris, soliciteer bij een of ander roddelblaadje want daar zal je uw mosterd eerder kwijt kunnen.
 

10:38 Gepost door Bart Debie | Permalink | Commentaren (25) |  Facebook |